KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyeye bağlı Spor A.Ş.’nin faaliyetlerini anlattı, ''Bu yaz tüm çocuklar spor yapacak sloganıyla 50 bin öğrenciye ulaşma hedefi koyduk.11 tesis ve 15 branşta başlattığımız yaz okullarında ilk iki dönem 35 bine ulaştık. İstanbul’da geçen yıl yaz spor okullarına 70 bin çocuğun katıldığı dikkate alınırsa Kayseri’deki rakamlar bir rekordur'' dedi.
Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin basına ve kamuoyuna tanıtıldığı toplantı Sümer Spor Kompleksi’nde yapıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, '' Spor A.Ş.’de bizim gurur duyduğumuz, olağanüstü işler gerçekleştiren, enleri ve ilkleri yapan bir şirketimiz. Bunların sadece bir örneği bir süre önce hizmete giren Fizyospor Merkezimiz. Türkiye’de böyle bir tesis yok. Kış sezonunda açtığımız  kayak okuluyla ilk sezonunda  bin öğrenciye kayak öğrettik. Bu yaz tüm çocuklar spor yapacak sloganıyla 50 bin öğrenciye ulaşma hedefi koyduk. 11 tesis ve 15 branşta başlattığımız yaz okullarında ilk iki dönem 35 bine ulaştık. İstanbul’da geçen yıl yaz spor okullarına 70 bin çocuğun katıldığı dikkate alınırsa Kayseri’deki rakamlar bir rekordur. Yaz okullarına öğrenci kayıtlarını online olarak yapıyor ve her öğrenciye seçtiği ana branşın yanında bir branşı promosyon olarak veriyoruz” dedi
Spor A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş, tanıtım filmleri eşliğinde Spor A.Ş. tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 'Doğasında Hareket Var' sloganıyla ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan 15 ayrı tesisleri bulunduğunu ifade eden İşlertaş, 297 personelle 08.00-22.30 saatleri arasında hizmet verdiklerini söyledi.
Spor A.Ş.’nin bir başka faaliyet alanının da organizasyonlar olduğunu ifade eden Hüseyin İşlertaş, 'Doğa Seni Çağırıyor', 'Her Pedal Bir Nefes', 7Harmony Dans' adları altında kitle sporları organizasyonları yaptıklarını söyledi. Bu organizasyonlara katılımcı sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan İşlertaş, 2017 yılında Spor A.Ş. etkinlikleriyle 300 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
Açıklamaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Başkan Çelik, yaz spor okullarına ayrı bir paragraf açarak, 50 bin öğrenciye spor imkanı sunulmasının Türkiye’de ulaşılması çok zor bir rekor olduğunu söyledi. Başkan Çelik, düzenledikleri kitle sporları organizasyonlarının da aileyi bir araya getirdiğini ve Kayseri’nin doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı sunduğunu belirtti. Çelik, soruları üzerine Erciyes’te yapacakları Yüksek İrtifa Sporcu Kamp Merkezi, Harikalar Diyarı’nda yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Okçuluk ve Atçılık Tesisleri, Keykubat Kent Ormanı ve Sarımsaklı’ya yapılacak olan Anadolu’nun Doğa Sporları Merkezi projeleri hakkında da bilgi verdi.