KARŞIYAKA Belediyesi, ilçeye Zübeyde Hanım Mahallesi'nde amatör kulüplerin kullanacağı yeni bir saha kazandırmak için çalışmaları hızlandırdı.
Daha önce ilk adımı Eylül 2013'te Cevat Durak'ın belediye başkanlığı döneminde, 2000 seyirci kapasiteli olması planıyla atılıp toprak dolgu çalışmaları, idari binaları, duvarları ve ışıklandırma sistemleri yapılan ancak ardından sahayı stada çevirme gibi yeni proje fikirleriyle atıl kalan alanda inşaat geçen ay yeniden başladı. Toplam 1800 kapasiteli olacak FIFA standartlarına uygun sentetik çim saha, mart ayında hizmete açılacak.
Tribün betonarmesi ile çelik imalatlarını yüzde 70 oranında tamamlayan belediye ekipleri, montaj aşamasına geçti. Saha içi mıcır dolgusu tamamlanırken, alan çim serme çalışmasına da hazır hale getirildi. Tesiste ayrıca küçük antrenman sahası, futbolcu soyunma odaları, hakem odası, basın odası, tuvaletler ve otopark da yer alacak. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Spor kenti Karşıyaka'da amatör kümede ve alt liglerde mücadele eden takımların tesis ihtiyacına ilaç olacak bir yatırımı hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAF