Gaziemir Belediyesi'nin Irmak Mahallesi'nde yapımını tamamladığı, kentte yaşayanların eski geçim kaynağı zeytincilik temasının işlendiği Gazi Umur Bey Parkı törenle açıldı.

Gaziemir Belediyesi tarafından bölge halkının gereksinimleri gözetilerek Irmak Mahallesi'nde inşa edilen dört bin metrekarelik Gazi Umur Bey Parkı törenle hizmete açıldı. Kente adını veren Gazi Umur Bey adının verildiği parkın açılışına Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Yiğit, İlçe Başkanı Umut Tekin, meclis üyeleri, muhtarlar STK ve dernek temsilcileri, Gazi Umur Bey Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, mahalle sakinleri katıldı.

Çevreye önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Gaziemir'de yaşayan herkesin bir dikili ağacı olacak' hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugüne kadar 100 binden fazla fidanı toprakla buluşturduk, 12 binden fazla meyve fidanını vatandaşa dağıttık. Yeni hedefimiz bu sayıyı ikiye katlamak. Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurduğumuz sera ve fidanlıklarda kentin ihtiyacı olan çiçek ve fidanları kendimiz üretiyoruz. İnşaat alanlarında kalan ağaçları ise kesilmekten kurtarıyor, köklerinden taşıyarak onlara ikinci hayat şansı tanınıyoruz" dedi.

Irmak Mahallesi Muhtarı Metin Balcı da park için teşekkür etti.

Özel olarak inşa edilen tematik parkta; kentin eski geçim kaynağı olan zeytincilik teması işlendi. Alandaki mevcut zeytin ağaçları korunarak düzenlenen parkta heykeltıraşlar Can Aktaş ve Tonguç Sercan tarafından yapılan, zeytin toplayan erkek, kadın, çocuğu temsil eden heykeller yeraldı.

İZMİR ()

foto