Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () - EĞİTİM-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) 80 öğrenciye, Gezi Parkı olaylarıyla bağlantısı olduğu iddiasıyla disiplin soruşturması açılmasına tepki gösterdi.
Sendika binasında basın toplantısı yapan Apaydın, "Baskı ve yıldırma operasyonları devletin tüm kurumlarında son hızıyla devam etmektedir. Bu operasyonlara son olarak Erciyes Üniversitesi de katılmıştır. ERÜ, birçok öğrencisine disiplin soruşturması açmıştır. Buna gerekçe olarak da, Gezi olaylarına basın açıklaması adı altında çeşitli eylemler yapmak gösterilmiştir" dedi.
Üniversite yönetiminin, aralarında mezun öğrencilerin de bulunduğu 80 kişiye disiplin soruşturması açmasını eleştiren Apaydın, "Üniversiteler araştıran, düşünen, sorgulayan, analiz eden ve bu analizlerini sonuca bağlayan, haksızlığa karşı gelen, yanlış karşısında tepki veren, itiraz eden insanları yetiştirmeyi amaçlar. Bu öğrenciler, kimsenin canına ve malına zarar vermeden en doğal demokratik tepkilerini kullandılar diye, disiplin soruşturması açılması kabul edilemez" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI