EDREMİT (Van), () - VAN’ın Edremit ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, İlçe Müftülüğü'nün hazırladığı 'Haydi Gençler Namaza' programı kapsamında, kırk vakit namazı camide cemaatle kılan gençlere hediyeler verildi.
Edremit İlçe Müftülüğü'nün hazırlamış olduğu 'Haydi Gençler Namaza' programı kapsamında sömestir tatilinde toplam kırk vakit namazını camide kılan gençler için Edremit Ulu Camii'nde ödül töreni düzenlendi. İlçe Müftülüğünün sömestir tatili süresince gençlerin namazlarını camide kılmalarını teşvik etmek, cemaate alıştırmak, dini duygularını motive etmek, kültürel değerlerine bağlı bir nesil oluşturmak için düzenlediği program çerçevesinde kırk vakit namazı camide cemaatle kılan toplam 557 gence, Edremit Kaymakamı Atıf Çiçekli ve Edremit İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk tarafından bisiklet, çeyrek altın, tablet ve saat gibi hediyeler verildi.
Törende konuşan Kaymakam Çiçekli, "Gençler bizim en değerli varlıklarımızdır. Sizin gibi kültürel değerlere saygı duyan, değer veren gençler; devletimizin, milletimizin ve geleceğimizin teminatıdır. Sizleri seviyoruz ve size değer veriyoruz. Kurada hediye çıkan gençlere ödüllerinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Edremit İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk ise, "Gençler bir düşünün. Biz ibadeti kim için yapıyoruz? Elbette Allah için yapıyoruz. Kısada olsa belli vakitleri camide kılanlar için biz bu küçük hediyeleri veriyorsak, kendisi için namaz kılan gençlere Allah kim bilir neler hediye edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI