AK Parti Adana'da 8 Aralık'ta seçim startını veriyor AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, yerel seçim startını 8 Aralık'ta vereceklerini, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun'un, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, milletvekilleri ve teşkilat yöneticileriyle birlikte Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda seçim çalışmalarını başlatacağını açıkladı. Yağcı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın AK Parti'den bir ilçeye aday gösterilmesi konusunda kendilerine başvuruda bulunursa değerlendirileceğini söyledi. Yağcı, AK Parti eski milletvekili Abdullah Çalışkan'ın Seyhan Belediye Başkanlığı için MHP'li yöneticilerle görüşmesiyle ilgili gelişmelere de üzüldüğünü, yadırgadığını belirtti.
AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, düzenlediği basın toplantısında geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ilan edilen Abdullah Torun'un 8 Aralık'ta seçim çalışmalarına başlayacağını bildirdi.
Ziyaeddin Yağcı, saat 11.00'da 22'inci dönem Adana Milletvekili olan Abdullah Torun'un Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte uçakla Adana'ya geleceğini, havaalanında karşılama yapacaklarını açıkladı. Yağcı, saat 14.00'da ise Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda yeril seçim startını, hep birlikte vereceklerini duyurdu.
8 Aralık'taki etkinliğin bir aday tanıtım toplantısı olmadığının altını çizen Yağcı, "Adayımızın tanıtılmaya ihtiyacı yoktur. 5 yıl milletvekilliğimizi yapmış bir isimdir. Hemşehrilerimiz zaten Sayın Torun'u tanımaktadır. Herkesin O'nun hakkında zaten bir kanaati vardır. Sadece bu yeni görevinin başlangıcında hemşehrilerimizle bir buluşma toplantısı gerçekleştiriyoruz" dedi.
TORUN'UN DİYARBAKIRLI OLMASI
Yağcı, Abdullah Torun'un Diyarbakır-Çermik doğumlu olmasının siyasi zeminde tartışılmasına da tepki gösterdi.
AK Parti siyasi hareketinin 'Biz biriz, beraberiz, hepimiz birlikte Türkiye'yiz' anlayışını taşıdığının altını çizen Yağcı, şunları söyledi:
"Cumhuriyeti kuran iki kişiden biri Selanikli, diğeri Bitlisli'dir. Türkçülük iddiasıyla bu sözleri söyleyenleri hatırlarım ki; Türkçülüğün Esasları kitabını yazan bir Diyarbakırlı'dır; Ziya Gökalp... Biz 780 bin kilometrekare vatan toprağının hepsini yekpare biliriz. Orada yaşayan bütün vatandaşlarımızı eşit haklara sahip, aynı ülkenin ve ülkünün insanları olarak biliriz.
Böyle büyük şehirlerde 'şuralı, buralı' lafının da tutmayacağını bilenlerdeniz. Adana'da sorsak acaba kaç kişi 100 sene önce Adana'daydı. 1950'lerden sonra sanayileşme hareketleri başladı ve bu sanayileşme şehirleşmeyi getirdi. Köylerden şehirlere, şehirlerden diğer şehirlere göçler oldu. 60 küsur sene içinde Türkiye birkaç defa yer değiştirdi. Herkes kendi ailesine bir baskın, acaba dedesi nereli, babası nerede doğru? Bir insan kaç senede o şehirli olur. Var mı bunun ölçüsü? Babamın annesinin mezarı buradadır. Babamın, annemin mezarları da Adana'daki mezarlıklardadır. Ama aslımı inkar etmemek manasında Sivaslı olduğumu söylerim her zaman. Acaba ben nereliyim? Elbette Adanalıyım. Ninemin bile mezarının burada olduğu bir yerde, benim başka şehirli olmam düşünülemez. Ama aslını inkar eden de haramzadedir.
Bir insanın şu veya bu şehirde doğmuş olması, bir kıymet ifade etmez. Kaldı ki; milletimiz de bu tür şeylere itibar etmez. Bakın 10 yıldır Seyhan'ı yöneten arkadaşımız Tokatlı'dır. Bizim hemşehrilerimiz 'sen Tokatlı'sın, sana oy vermeyiz' demedi. Bırakın bugünü, 1970'lerde Selahattin Çolak, belediye başkanı seçildi. Nereliydi, Elazığlı'ydı. Adanalı 'sen Elazığlı'sın' diye o vermemezlik etmedi. İki kez seçti. Biz böylesi laflara gülüp, geçiyoruz."
ALDIRMAZ'IN MÜRACAATI YOK
Yağcı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın ilçe belediye başkanlıkları için AK Parti'den aday gösterilip, gösterilemeyeceği konusundaki soruyu cevapladı. Yağcı, "Biz kendi partililerimizi konuşuyoruz. Bizim partilimiz olmayan bir arkadaş hakkında konuşmayı doğru bulmam. Şu anda bahsettiğiniz arkadaşımız bizim partilimiz değil. Bizden aday olmak için de bir müracaatı mevzubahis değil. Eğer aday olmak için müracaat ederse, o zaman düşünülecek bir şey" diye konuştu.
ÇALIŞKAN'IN MHP'YE GEÇİŞİ
Yağcı, 30 Mart 2014 seçimleri için AK Parti'den aday adayı olan 22'nci dönem AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan'ın MHP'den Seyhan Belediye Başkan adayı gösterilmesiyle ilgili gelişmeleri de şöyle yorumladı: "Sayın Çalışkan benim çok eski dostumdur. Beraber milletvekiliği yaptığım arkadaşımdır. Doğrusu, kulvar değiştirmesine üzüldüm, yadırgadım. Ben bir insanın kiminle oruç tuttuysa, onunla bayram etmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Doğru bulmadım. Ama herkes kendi kararını kendisi verir. Neticesine de katlanır. Bizim için de rakiplerimizin Ali, Veli, Ayşe veya Fatma olması çok mühim değil. Biz kendimize, teşkilatımızın gücüne ve hemşehrilerimizin teveccühüne güveniyoruz. Diğeri bizi çok ilgilendirmiyor."
BY(ES)(06.12.2013, FOTOĞRAF)