ÇUKUROVA BÖLGE HABERLERİ (ADANA)-1 Yüreğir'in kentsel dönüşümünde ilk ihale ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü Kentsel Dönüşüm kapsamında, Kışla Mahallesi'nde 60 dönümlük alanda 786 konut ve 43 işyeri inşaat yapım ihalesi gerçekleştirildi. 27 Kasım'da Ankara'da yapılan ihaleye 10 firma katıldı. İhaleyi değerlendiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, projenin Yüreğir'in kaderini değiştireceğini söyledi.
Çelikcan, şöyle devam etti:
"İlçemizde bulunan yapıların büyük çoğunluğu ruhsatsız ve aynı zamanda depreme dayanıklı yapılmadığı için risk altındaki yapılardan oluşmaktadır. Mahallelerimizin çoğunda sosyal donatı alanları az olmakla beraber yeşil alanları bulunmamaktadır. Oldukça dar olan yollara itfaiye ambulans ve emniyet birimlerine ait araçlar dahi girememektedir. Burada yapılacak yeni konutlar ve işyerleri alanın sadece yüzde 20'sini oluşturken, geriye kalan yüzde 80'lik kısım ise yol, yeşil alan , otopark ve açık alandan oluşacaktır.
Tüm nedenler doğrultusunda TOKİ ile başlatmış olduğumuz Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında 324 konutun yıkımına 17 Agustos 2013 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın teşrifleri ile Bursa'da yapılan 3. Büyük kentsel Dönüşüm Hamlesi Töreninde canlı yayında başlanmıştı. Kısa süre içerisinde yıkım işlemi tamamlandı ve yeni projenin uygulanması için hazır hale getirildi. 27.11.2013 tarihinde ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kışla Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi ile 60 dönümlük alanda 786 konut ve 43 işyeri inşaat yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye yeterlilik alan Türkiye'nin 10 adet firması katılmış olup önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacaktır."
Başkan Çelikcan, ilçede ayrıca 9 ayrı mahallede Kentsel Dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak "Bu dönemde Kentsel Dönüşüm alanı ilan ettiğimiz toplam 96.7 hektar alanı kapsayan dönüşümle 12 bin konut yapılması hedeflenmektedir. Yapılacak olan dönüşümle birlikte Yüreğirli vatandaşlarımız artık yeşil alanı ve sosyal donatıları olan örnek yaşam alanlarında oturacaklardır" dedi.
EŞ(29.11.2013 FOTOĞRAFLI) ///////////// Pozantı simülasyon aracıyla tanıştı ADANA'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nın 'Trafikte Biz' projesi kapsamında emniyet kemeri simülasyon aracıyla vatandaşlara eğitim verdi.Atatürk Kültür Merkezi önünde yapılan tanıtım programında emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Etkinliğe katılan Pozantı Kaymakamı Mustafa Gözlet "Emniyet kemeri gerçekten hayat kurtaran bir sistem. Burada bunu bir kez daha göreceğiz. Trafiğe çıkan ailelerimizden rica ediyoruz, rica etmek bir yana adeta yalvarıyoruz. Araçta emniyet kemerinizi mutlaka takınız" dedi. Simülasyon aracındaki eğitimi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve araç sürücülerinin ilgiyle izledi.
MG(EŞ)(29.11.2013 FOTOĞRAFLI) ////////// AK Parti Yumurtalık'a Sami Karnas getirildi ADANA'nın Yumurtalık İlçe Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için istifa eden AK Parti Yumurtalık İlçe Başkanı Süleyman Keskin'in yerine Sami Karnas getirildi. Bir süredir bu görevi vekaleten yürüten Karnas, Ak Parti Genel Merkezi tarafından atandı.
Sami Karnas AK Parti il binasında düzenlenen törende mazbatasını İl Başkanı Ziyaettin Yağcı'dan aldı. Törene Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen de katıldı. Karnas Yumurtalık Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Esnaf Odası başkanlığını yürütüyordu.
EŞ(29.11.2013 FOTOĞRAFLI)