Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından IŞİD'in Kobani saldırılarına dikkat çekmek için 'Savaşı durduralım' eylemi düzenledi.
KESK öncülüğünde bugün öğlen Candoğan Parkı önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, IŞİD'in Kobani saldırılarına dikkat çekmek için 'Savaşı durduralım' eylemi düzenledi. "Kobani halkı yalnız değildir", "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak" sloganları atan grup adına KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, basın açıklamasını yaptı.
Yurdakul, "Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu'ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD başta Irak ve Suriye olmak üzere gittiği topraklara ölüm saçmaya devam ediyor. Bugün IŞİD denilen çete Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap, Alevi, binlerce insanı katlediyor. Yaşam alanlarından koparıyor. İnsana yakışır bir yaşam hakkını ellerinden alıyor. Kobani ateş altında. Kobani'de Kürt halkıyla beraber bütün halklar ve tüm insanlık yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıyadır. İnsanlığa sesleniyoruz; savaşı durduralım. Savaşlarda sadece insanlar ölmez, insanlık da ölür" dedi.
Basın açıklaması sonrası grup, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF