BULGARİSTAN’ın Edirne Başkonsolosluğu, çifte vatandaş olanların pasaport başvurularını yapabileceği, randevularını ve pasaport durumlarını kolaylıkla sorgulayabileceği internet sitesini hizmete aldı.
Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosluğu, hem Türk hem de Bulgaristan vatandaşı olanların işlemlerini kolaylaştırmak için yeni bir internet sitesini hizmete aldı. Başkonsolosluğun ‘ebds.perfectbg.com’ adresinde çifte vatandaş olanlar pasaport başvurusu, randevu talebi, kimlik başvurusu ve takibi ile Bulgaristan’da oturum başvurularının sonuçlarını internet üzerinden takip edebiliyor. Ayrıca çifte vatandaşların pasaport başvuruları için gereken belgeler, ücretleri de detaylı olarak internet sitesinde yer alıyor.
İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuruların işlemleri hızlandıracağını ifade eden Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosluğu yetkilileri, “Edirne internet sitesi için pilot bölge olarak seçildi. Bölgede çifte vatandaş olanlar tüm işlemlerini bu site üzerinden yapabilir ve işlem hızını arttırabilirler. Bu açıdan internet sitesi gerekli belgeler, randevu talebi, oturum sorgulama gibi hizmetler veriyor. Konsolosluğa gelmek yerine artık internet sitesi üzerinden rahatlıkla işlem yapılıyor” dedi.
İKİNCİ SİTE VİZE SORGULAMA
Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosluğu tarafından hizmete alınan diğer internet sitesi bgvisa.eu ise Bulgaristan vizesi almak için bekleyenlere sorgulama hizmeti veriyor. Siteye girenler başvurularının sonuçlarını pasaport numaralarını yazarak sorgulayabiliyor.

FOTOĞRAFLI