BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KESİAD) organize ettiği kahvaltılı toplantıda Kemalpaşalı sanayicilerle bir araya gelerek ileri teknolojiye dayalı üretim yapma çağrısında bulundu.
KESİAD tarafından Kemalpaşa Ramada Otel'de düzenlenen buluşmaya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem ve Kemalpaşalı sanayiciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Kemalpaşalı sanayicilerin yaşadığı sorunlara vurgu yaparak, “Bölgemiz tam anlamıyla sanayiler bölgesi haline geldi. İzmir'de çok sayıda organize sanayi bölgesinde yüksek miktarlarda üretim yapılıyor ve ekonomiye katma değer sağlanıyor. Ülke ekonomisi için bu kadar değer üreten İzmir 1'inci bölge teşviklerinden yararlanırken, yanı başımızdaki Manisa 3'üncü bölge teşviklerinden yararlanıyor. Bu İzmirli sanayici için büyük bir dezavantaj oluşturuyor. Biz birbirine bu kadar yakın iki bölge arasındaki bu makasın kapanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
"İZMİR'E YAKIŞAN YÜKSEK TEKNOLOJİDİR"
Yöndem'in ardından konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, İzmirli sanayicilere yüksek teknoloji üretim çağrısı yaparak “İzmir'e yakışan yüksek teknolojidir. İzmir, sanayimize öncülük eden şehirlerimizden birisidir. Ancak İzmir'in teknoloji konusunda da ülkemizde öncülük etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yüksek teknolojili üretim yaparsanız İzmir'de 5'inci bölge teşviklerinden yararlanabilirsiniz. Türkiye ekonomisinin ulaşacağı seviyeye teknoloji ile ulaşacaktır. Tüm hedefimiz yüksek teknolojili ürünler üretmeye odaklanmaktır" dedi.
BAKAN'DAN CARİ AÇIK REÇETESİ
Türkiye'nin cari açık sorunun da yüksek teknoloji üretimiyle çözüleceğini belirten Bakan Özlü, “Türkiye'de teknoloji açığı diye bir sorun vardır. Bu sorunu çözmek hepimizin temel görevidir. Ne zaman ki teknoloji açığını çözeriz, o zaman Türkiye'nin ne cari açığı kalır ne dış ticaret açığı kalır. Teknoloji üretmek kadar teknolojiyle üretmek de çok önemli. Ne üretirseniz üretin, en basit bir ürünü bile üretirken, üretim sistemlerinde yüksek teknoloji kullanmanız gerekecek. Robotlarla, yapay zekalarla, sensör teknolojileriyle, 3 boyutlu yazıcılarla donatılmış akıllı fabrikalarda üretim yapmalıyız. Üretimin her aşamasında dijital teknolojileri kullanmalıyız. Bunu yapamazsak üretimde verimlilik sağlayamayız. Bunu yapamazsak, maliyetleri aşağı doğru çekemezsek ve kalitemizi yükseltemezsek doğal bir şekilde rekabet edebilir bir durumda olamayız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Özlü'nün sanayicilerin sorularını kabul ettiği etkinlik, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem'in Bakan Özlü'ye plaket takdim etmesiyle son buldu.

FOTOĞRAF