ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir Ticaret Borsası'nın düzenlediği kokteyle katıldı.
İzmirli işadamlarıyla bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu kokteylde yaptığı konuşmada, İzmir'in herkesi kendine çektiğini ifade ederek “Ben de bu cazibeye kapıldım ve buradan milletvekili adayı oldum ve çok memnunum. İzmir'e bundan öncede çok hizmet ettik bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. Türkiye'deki en büyük ve bereketli toprakların İzmir'de olduğunu vurgulayan Eroğlu “Anadolu'da bir laf vardır 'Adam eksen biter' derler. Biz de bu bereketli toprakları suya kavuşturacağız. İzmir'de sulanmadık arazi bırakmayacağız" dedi.
İzmir'in dünyaya gıda üreten ve ihraç eden bir üs haline gelmesi gerektiğini belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi:
"Bu hedef için burada organik tarımı geliştirmeliyiz. Ürünler organik olunca fiyatları da 5-6 kat artıyor. Dünya şu an bitkisel ilaçlara yöneliyor ve bu alanda 107 milyar dolarlık bir pasta var. Biz ise bu pastadan 650 milyon dolarlık pay alıyoruz. Bu pay çok az. Hedefimiz 2019'da bu payı 5 milyar dolara çıkarmak. Bu pastadan İzmir de payını almalı. Girişimcilerimize bu konuda gerekli desteği sağlayabiliriz. Ayrıca İzmir bir turizm kenti fakat sadece deniz turizmi var. Bu yeterli değil. Bunu 12 aya yaymamız lazım. Bunun için projelerimiz hazır. Tabiat, yayla, termal, sağlık turizmini geliştireceğiz."
Dünyada fidan ve süs bitkilerinde büyük bir pazar oluştuğuna değinen Bakan Veysel Eroğlu “Bu pazarda dünya lideri Hollanda. Bu ülke zaten çok küçük fakat iyi bir planlama ile bu pazarda lider. Bizde iyi bir planlamayla Türkiye'yi fidan ve süs bitkileri konusunda bir üs haline getirtebiliriz. Bu hususta girişimcilere desteğe hazırız. Böylece İzmir'de yeni sektörler oluşturarak istihdama da katkı verebiliriz" dedi.
Kendilerinin tekliflere her zaman açık olduklarını belirten Eroğlu “Biz 3 T prensibiyle çalışıyoruz. Bunlar tenkit, teklif ve tavsiye. Bizimle çalışanlar bunu bilir. Biz bunlara açığız. Bu çalışma prensibini İzmir'de de uygulamalıyız" diye konuştu.
İzmir'de serbest ticaret bölgesi kurmak için çalışma başlattıklarını da belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Her şey hazır ancak bu bölgenin kurulacağı yer çok önemli. Şu an 4 adet yer tespit ettik ve bunlardan birisine karar vereceğiz. Bunu çok iyi planlamalıyız. Bu yer konusunda sizlerin de görüşlerine başvuracağız" dedi.

İZMİR, ()
FOTOĞRAF