KIRŞEHİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 22-28 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanacak Ahilik Haftası’nın Kırşehir bölümünün açılışına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağını bildirdi.
Bahamettin Öztürk, 22-28 Eylül 2014 tarihleri arasında Kırşehir merkez olmak üzere ülke genelinde kutlanacak olan 27. Ahilik Haftası ve 50. Esnaf Bayramı’nın programının belirlendiğini ifade ederek, bu yıl Kırşehir’de yapılacak olan etkinliklere Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davet edildiğini, bir aksilik olmadığı takdirde Başbakan Davutoğlu’nun kutlamalara katılacağını belirtti. Ahilik Haftası kutlama hazırlık çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirten Birlik Başkanı Öztürk, şunları kaydetti:
"Anadolu'muzun bizlere ebedi vatan kılınmasında önemli rol oynayan alp erenlerden, günümüzdeki sosyal güvenlik, sendika, kooperatif ve bankacılık anlayışının temelini atarak Müslüman-Türk toplumunun ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında yüzyıllarca önemli rol oynayan, Türk esnaf ve sanatkarlarının 32 meslek dalında piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin 'Akıl, Ahlak, Bilim, Çalışma, Adalet, Devlet' ilkeleri üzerine ilimiz Kırşehir'den başlamak üzere tüm dünyaya yaydığı Ahilik felsefesinin yaşatılması ve tanıtılması için her yıl düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı çalışmaları, Ahilik Haftası Kutlama Programı’nın belirlenmesi ile birlikte titizlikle devam etmektedir. Kırşehirlileri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu bir kutlama programı beklemektedir."
Ahilik Haftası Kutlama Yönetmeliği kapsamında hazırlanan Ahilik Haftası Kutlamalarına bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, TOBB, TESK ve TESKOMB Genel Başkan ve yöneticileriyle birlikte ülke genelinden birçok misafirin katıldığını belirten Öztürk, "Bu yıl 22-28 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliklere başta Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Nurettin Canikli ve devlet protokolünden birçok kişi katılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI