ADANA, ()- ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret ederek, 100 yıl kullanılabilecek yeni konsolosluk binası ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. 
Konsolos Espinazo, yeni binanın yerinin belirlenmesi için ABD’den gelen heyetle birlikte incelemeler yaptıklarını belirtirken, Türkiye’yle ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini anlatıp, "Bu dostluğa ve arkadaşlığa verdiğimiz önemi göstermenin en iyi yollarından biri de ABD Adana Konsolosluğu'nu çok güzel bir yerde kurmak. ABD'den gelen iş arkadaşlarımız bu konuda sizin yardımınızı bekliyor" dedi. 
Konsolosluğun yeni yeri konusunun kısa sürede çözüleceğine inandığını belirten Başkan Sözlü de bölgede çok köklü bir konsolosluk geçmişi olan Amerika'nın, yeni bir konsolosluk yeriyle ilgili telebi konusunda alternatifler hazırlandığını söyledi.
ABD heyetinden Mr.Dubeck ise "Önümüzdeki 100 yıl boyunca hizmet verecek bir bina olmasını planlıyoruz. Yeni bina, ihtiyaçları karşılayacak olmasının yanı sıra, estetik açıdan da göze çarpacak bir yapıda inşa edilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI