Türk askeri Suriye sınırları içinde başlatılan operasyonlarda bu güne kadar 60 civarında şehit verdi.

Yüreğimiz en son İdlib’de askeri noktalarımıza yapılan hava saldırısıyla yandı.

Rusya ve Suriye askeri güçlerinin havadan ve karadan saldırışıyla 33 vatan evladı şehit düştü.

Bu askerlerimiz neden şehit düştü?

Biz orada ne yapıyoruz, kimin için oradayız?

Sorulacak o kadar soru var ki…

Bir tarafta Amerika, bir tarafta Rusya…

Emperyalist güçlerin Ortadoğu politikası gerçekleştiriliyor.

Türkiye hem Rusya’nın yanında, Rusya ile iş birliği yapıyor Ortadoğu’da…

Bir taraftan da Amerika ile… Amerika ile birlikteyiz, Amerika açık açık terör örgütü PKK’yı destekliyor. Desteklemekle de yetinmiyor, PKK’dan kurulan adına PYD verilen terör unsurlarına tankını topunu silahlarını verip birlikte bayrak asıp Güney’imizde dolaşıyor. Suriye ve Irak’ta sözde teröristlerle savaşıyor. Tamam terör örgütleriyle savaşalım, teröre geçit vermeyelim, ama terör örgütüyle savaşırken başka bir terör örgütünü besliyorsak, o terör örgütü de bir gün insanlığın başına bela olacaktır.

Rusya ile iş birliği yaparken, devletimizin yetkili kişilerinin terörist dediği Suriye Devleti’nin başındaki Beşar Esad ile iş birliği yapıyor.

Rusya Beşar Esad’ın yanında olmasa Suriye’de bir çok şey çoktan değişmişti. Bu kadar insanın evsiz, yersiz yurtsuz kaldığı, can verdiği bir ülke olmayacaktı…

Yine İran’da Esad ile birlikte hareket ediyor.

Kim ne derse desin… Bugün Suriye’nin Devlet Başkanı Beşar Esad’dır… Beğeniriz beğenmeyiz Esad devlet başkanıdır.

Biz ise askerimizi Esad’ın karşısında iç savaş yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) diye bir guruba destek veriyoruz. Suriye’nin resmi iktidarı Esad’ın karşısındaki bu grup, Esad yönetimi tarafından ‘Terörist!’ olarak ilan edilmiş ve savaşılıyor. Yani Suriye’de değişik dış güçlerin etkisiyle adeta bir iç savaş yaşanıyor.

Peki bu iç savaşın yaşandığı bölgenin neden önemini biliyor musunuz? Neden bu bölgede savaş var? Neden Suriye’nin Irak’ın güneyi değil de iki ülkenin de kuzeyinde bu iç savaşlar çıkartılıyor.

Ortadoğu’da bu kargaşa önce Irak’tan başladı… Saddam devrildi. Ardından Suriye karıştırıldı. Suriye batılı emperyalist güçler tarafından karıştırılırken, Rusya ise bölgede hakimiyet kurmak Akdeniz’e inmek için Suriye’ye destek verdi. Suriye’nin yanında yer aldı.

Bu bölgede, Türkiye, İran, Irak ve Suriye birlikte olup bu Emperyal güçlerin planlarını yok etmek için çalışsa, bugün bölgede yaşananlarla karşılaşmayız…

Tabi ki bunun olması için bu ülkeleri yönetenlerin samimi ve birbirlerine güven vermesi gerekir. Yani Emperyal güçlerin güdümünde liderler olmamalı…

Bu bölgenin 4 ülkesi birlikte olsa, bu bölgede ne Elkaide gibi kendini İslami terör örgütü olarak ilan edip, Müslümanlıkla alakası olmayan terör örgütleri, ne de PKK ve uzantıları gibi bölücü örgütler tehlike oluşturabilir.

Peki neden bu örgütler bu bölgelerde beslendi, ülkelerde karışıklıklar ortaya çıkardı. Önce Irak’ın ‘Kuzey’i sonra ona ‘Paralel’ olarak Suriye’nin ‘Kuzey’i…

Bunu iyi düşünelim…

Peki biz neden bu işin içindeyiz.

Biz Türkiye olarak bu kadar şehit veriyoruz, o zaman girdiğimiz o topraklara el koyalım, bu topraklardan gelen göçmenleri yerlerine yerleştirelim. Suriye toprakları için da canımızı veriyorsak, topraklara sahip çıkalım, Türkiye sınırları içine katalım. Hatta bu çizgiyi Musul- Kerkük hattını da içine alacak şekilde Irak’a kadar yürütelim.

Çünkü 'Mezopotamya Planı' var... Türkiye'nin bölünüp parçalanması var. Mezopotamya Planı için Irak işgal edilmdi, Suriye bugünkü duruma getirildi. Planda "Mezopotanya'nın içinde olacağı bir devletin Akdeniz'e kadar uzanan sınırları ile İsrail'e sınır olmalı" çizgisi var.  Türkiye parçalama hedefi var. Ama Türk milleti buna müsaade etmeyecektir.

Onun için bu Emperyalist güçlerin başka şekilde gösterip arka planda yürüttüğü hedeflerine yem olmayalım.

Hep söylediğim birşey vardır. Bu güçler, yapacakları planı gerçekleştirmek için insanlığın hafızasını yıkımak, güven telaki etmek için aksiyonel işler yaparlar.  Bölgeye sokulan yerleştirilen terörist gruplar da bunların birer oyunudur.

Amerika'daki 11 Eylül olayı... İkiz Kulelerin vurulması... Beyazsaray'ın bombalanması...

Bu neden yapıldı. Müslümünlar terörist algısı için.

Ardından İslam dünyasına girip terör estirdiler ve hala estiriyorlar...

İslam aleminin akıllı olması ve bu oyunlara gelmemesi lazım.

Diyoruz ama nerdeee!

En azından Biz Taürkiye olarak bu oyunlara gelmeyelim...

Bölge insanlarına topraklarında mutlu, güvenli bir yaşam tarzı sağlayalım. Hiç olmaz isi neden şehit verdiğimizi izah edecek bir durumumuz ortaya çıkar. Şu anda Suriye’nin iç kargaşasında o kadar şehit veriyoruz. Hiç olmaz ise o zaman şehitlerimizi vatanımız, milletimiz ve insanlık için vermiş oluruz. Gönlümüz rahatlar.

Kıbrıs’ta Suriye’deki kadar şehit vermedik. Ama artık bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var.

Ne diyeyim…

Devletimizin başındaki yöneticiler ve askeri yapımızda düşünüyordur. Doğru ne ise onu yapacaklarını düşünüyorum.