Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR ()- TÜRKİYE Engelliler Badminton Şampiyonası, 15 ilden 57 sporcunun katılımıyla 15- 17 Temmuz 2016 tarihleri arasında Nevşehir’in Avanos İlçesi  Spor Salonu’nda başladı.
Avanos ilçesi Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine, Vali İlhami Aktaş, Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Abdülkadir Gözegir ve Badminton Milli Takımı Antrenörü Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Teknik Kurul Başkanı Ahmet Bozdam’ın yanısıra sporcular katıldı. Asbaşkan Abdülkadir Gözegir, badmintonun ülkemizde yeni gelişen bir spor dalı olduğunu, 2017 yılında paraolimpik olacaklarını söyledi. 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edeceklerini kaydeden Gözegir, "Avrupa’dan çok daha başarılı durumdayız. Önümüzdeki yılları badminton sporu için çok başarılı geçecek yıllar olarak görüyorum” dedi.
Türkiye Şampiyonası’na Konya’dan katılan 36 yaşında, 2 çocuk annesi olan devlet memuru Emine Seçkin, "Badmintona 2010 yılında başladım. İlk yılımda İsviçre’deki Avrupa Şampiyonası’na katıldım ama başarılı olamadım. Fakat sonraki yıllarda 1 Avrupa üçüncülüğü, 2 ikincilik ve bir de  Avrupa şampiyonluğum, 2 dünya üçüncülüğü ve bir de dünya ikinciliğim var. 2020 Olimpiyatlarına hazırlanıyorum" diye konuştu.
Şampiyonaya Konya’dan katılan İlker Tuzcu ise, "2004 yılından bu yana badminton sporunu yapıyorum. 2009 yılında ilk millilik belgemi aldıktan sonra katıldığım Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldum. En büyük hedefim de 2020 yılında yapılacak Paralimpik Olimpiyatlarında derece yapmaktır" dedi. Konya’dan katılan Zehra Bağlar ise, “Badmintona 2012 yılında başladım. İlk katıldığım Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak Milli takıma seçildim. Dünya ve Avrupa üçüncülüğüm var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI