MERSİN'de, Turkcell'in Young Guru Academy (YGA) işbirliğiyle hayata geçirdiği, görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarını amaçlayan 'Hayal Ortağım' uygulaması içerisinde bulunan 'Yol Arkadaşım AVM' ve 'Sesli Betimleme' teknolojileri kentte yaşayan görme engellilerin kullanımına açıldı.
Forum Mersin AVM'de düzenlenen ve Turkcell Dijital Mobil Servisler Müdürü Fulden Altuner ile Forum Mersin AVM Genel Müdürü Adem Erol'un ev sahipliğinde yapılan toplantıda, 'Hayal Ortağım' hakkında bilgi verilirken, görme engellilerle buluşularak AVM içerisinde düzenlenen kısa tur ile de Hayal Ortağım uygulamasının 'Yol arkadaşım AVM' özelliği deneyimlendi.
Turkcell Dijital Mobil Servisler Müdürü Fulden Altuner, Turkcell olarak başta iletişim alanı olmak üzere, Türkiye'nin üretim ve yaşam kalitesinde iyileştirmeler sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. Geliştirdikleri projelerle sürdürülebilir kalkınma faaliyetlerine var güçleriyle destek olduklarını belirten Altuner, şöyle dedi:
"Sosyal hayata aktif ve bağımsız katılmak isteyen fakat birtakım erişilebilirlik problemleri sebebiyle etkin katılım sağlayamayan engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Engellerin olmadığı bir Türkiye için üzerimize düşen görevi samimiyetle yerine getirmeye çalışıyor, bu konuyla ilgili atılan her olumlu adımı büyük bir kazanç olarak görüyoruz. En büyük temennimiz engelli bireylerin bilgiye ve ihtiyacı olan sosyal faaliyetlere erişimde kimseye ihtiyaç duymamasıdır."
Forum Mersin AVM Müdürü Adem Erol de, Turkcell'in hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesinin engellilerin sosyal hayata katılması açısından çok önemli bir adım olarak gördüklerini vurgulayarak, projenin yaygınlaşmasıyla birlikte engellilerin başta Forum Mersin AVM olmak üzere ülkemizdeki birçok AVM'de engelsiz bir şekilde gezebileceklerini söyledi. YGA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Meriçliler ise, YGA'nın 10 yıldır görme engelli rol model liderler yetiştirmek ve görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak teknolojiler üretmek üzerine çalıştığını kaydetti.
Proje Türkiye'de toplam 7 ilde 17 AVM'de engellilerin kullanımına açıldı. 2017 yılı içerisinde Türkiye çapında 50 AVM'ye ulaşması hedeflenen uygulamayla görme engellilerin AVM gibi toplu yaşam alanlarında herkes gibi özgürce zaman geçirebilmeleri amaçlanıyor. Bu hizmetten faydalanmak için görme engellilerin App Store veya Google Play'den Hayal Ortağım uygulamasını indirip üye olmaları yeterli. Ücretsiz olan uygulama tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine data kullanımı da tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

FOTOĞRAFLI