Akif ÖZDEMİR/ ADANA, () - ESET Antivirüs Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu, son dönemde siber suçluların 'Oltalama' yöntemleriyle bilgileri kilitleyip, para karşılığında geri açtıklarını, kullanıcıların bu saldırılara dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
ESET Antivirüs ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Adana'da şirketler ve bilgi bilişim teknolojileri yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Divan Oteli'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Barbaros Akkoyunlu, teknolojiyi aşmakta zorlanan siber suçluların son dönemde yoğun şekilde 'Phishing' yani oltalama yöntemleriyle insanları kandırmaya çalıştıklarını anlattı. Kullanıcıları dijital dünyada dikkatli olma uyarısında bulunan Akkoyunlu, şunları söyledi:
"Son dönemde oltalama saldırılarında ciddi artış var. Güvenlik yazılımlarını ve teknolojiyi aşmakta zorlanan hackerler, bilgisayar kullanıcılarını oltalarına düşürerek kandırmaya çalışıyor. Siber suçlular, zararlı yazılımı içeren sahte e-fatura ve mesajları, kullanıcılarda merak uyandıracak ve gelen maili doğruluğunu sorgulamadan açmalarını sağlayacak şekilde tasarlıyorlar. Maildeki eklentiyi tıkladığınız anda virüs, bilgisayarınıza bulaşıyor. Bu noktada internet kullanıcılarını meraklı oldukları kadar dikkatli olmaya çağırıyoruz."
'MOBİL BANKACILIK BÜYÜYOR'
TEB İnternet ve Mobil Bankacılık Yöneticisi Gülşah Çavuşovalı ise Türkiye'de insanların dijital ve mobil hayata hızla entegre olduğunu söyledi. Türkiye'de mobil bankacılık müşteri sayısının 2015 yılının 3'üncü çeyreği sonunda 10 milyon 434 bin kişiye ulaştığını belirten Çavuşovalı, "Özellikle mobil bankacılığa güçlü yönelim var. Geçen yıla göre yüzde 88'lik büyüme söz konusu. Her cep telefonu artık bir banka şubesi. Cep bankacılığını çok sevdik" dedi.

FOTOĞRAFLI