Beylikdüzü’nde bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. Patlamaların meydana geldiği işyeri kısa sürede alev alev yanmaya başladı. İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasından birçok itfaiye ekibi yangını söndürmeye çalışıyor. Alışveriş merkezi yakınındaki apartmanlarda oturan vatandaşlar da panik halinde evlerini terk etti.

Beylikdüzü E-5 karayolu üzerinde bulunan Migros Alışveriş Merkezi’nde, saat 02.00 sıralarında henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Alışveriş merkezinde meydana gelen patlamanın ardından çatıdan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Beylikdüzü ve Büyükçekmece itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi. Alışveriş merkezinin tamamen yandığını gören ekipler, yangın adresine ekip takviyesi istedi. İtfaiye, çatıdaki yangını bastırmaya çalışırken, alışveriş merkezinin içerisi tamamen yanmaya başladı.

VATANDAŞLAR PANİK İÇERİSİNDE EVLERİNİ TAHLİYE ETTİ

İtfaiye ekiplerinin bütün çabasına rağmen, yangın bir türlü kontrol altına alınamadı. Alışveriş merkezinde zaman zaman patlamalar meydana geldi. Yanan alışveriş merkezinden yükselen dumanlar Beylikdüzü’nün büyük bölümünü kapladı. Vali Recep Yazıcıoğlu Koruluğu’nda bulunan ağaçlar da alev alarak yanmaya başladı. Yakındaki sitede oturan vatandaşlar, büyük panik yaşadı. Evlerinden dışarı fırlayan site sakinleri, otomobillerini olay yerinden uzaklaştırdı. Polisin uyarısıyla vatandaşlar, uyanamayan komşularına haber vererek apartmanlar tahliye edildi. Bir vatandaş, kucağına aldığı çocuklarıyla panik içerisinde kendini dışarı attı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN DUVARLARI ÇÖKTÜ

İtfaiyenin büyük çabasına rağmen içerdeki yangını kontrol altına almak mümkün olmadı. Alevlere daha fazla dayanamayan alışveriş merkezinin duvarlarında çökmeler meydana geldi. Yangın sebebiyle büyük korku yaşayan vatandaşlar, önce bir patlama sesi duyduklarını ardından da alışveriş merkezinden yükselen alevleri gördüklerini aktardı. Vatandaşlar, itfaiyenin kısa sürede olay yerine gelmesine rağmen yangını söndüremediğini belirtti.
İtfaiye ekiplerinin yanı sıra yangın adresine İSKİ’den de çok sayıda su tankı ile müdahale edildi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.