Sektör uzmanları, tüm diyetisyenler şeker ve abur cubur beslenmesini önlemek adına çalışmalarını tüm hızı ile sürdürmekteler. 15 yıl gibi bir süreçten sonra ilk kez sağlıklı beslenme ile ilgili yeni bir kılavuza internet ortamında yer verilmiştir.99 yılından bu yana değişmeyen beslenme piramidini güncelleyerek günümüzde bulunan beslenme sistemine adapte ederek bu değişimin öncüsü olan diyetisyenler. Beslenme zincirini yeniden oluşturdular.

Yenilenen piramidin  içerisinde meyve, sebze, tahıl ve süt ürünleri gibi geleneksel yemekler ile birlikte soya sütü, ilk kez UNO bu zincirin içerisine girmiş oldu. Aynı zamanda tamamen abur cubur yiyecekler diyetisyenler, uzmanlar insanların hemen diyet dışında şeker ve tuz gibi zararlı beyazlar en aza indirmesi konusunda çağrıda bulundu.

"İnsanların çoğunluğunun Beslenme Kuralları yüzden [yanlış bilgilerin] yemeleri gereken meyve, sebze tahıl ürünlerinden tamamen uzak kaldılar. Bilinen en büyük gerçek abur cubur ve hızlı yemek (fast food) tabir edilen türlerden uzak kalınmasıdır. Obezitenin en büyük sebebinin hazır beslenme olduğunu söyleyen beslenme uzmanları bu konuda yeni piramide uyulmasının çok iyi olacağını belirtiyorlar. Bu bağlamda yeni piramit "diyetler hakkında yanıltıcı bilgileri sonlandırdı" ve son güncellemeden sonra diyetin beslenmeye yardımcı olacağı algısını oluşturmuş oldu..

 

• Her katman hala orijinal Piramit yapısını korurken, ayrıntı bu daha yüksek düzeyde sağlamak için, belirli gıdalar gruba ayrılmıştır edilmiştir.

 

• Şeker piramidin üst tabakasından kaldırıldı ve bunun yanı sura şekerli içecekler ve şeker katkıları da piramidin dibine indirildi.

 

• Uzmanlar, diyetisyenler ve sağlıklı beslenme savunucuları, taze, kurutulmuş veya öğütülmüş otlar ve baharatlar tuz ya da şeker için bir alternatif olarak, bir 'taze otlar ve baharatlar' bölümünü piramidin üst katmanına ekleyerek. İnsan sağlığını olumsuz ölçüde etkileyen besinlerin önüne geçmeyi hedeflerinin arasına aldılar..

• Piramidin bir katmanında da" küçük(az az ve sık yemek) ve belirli  miktarlarda yemek" eklendi.

Katı yağ ve kolesterol yapan yağlı yiyeceklerin önüne geçilmesi sağlanmış oldu. İnsanoğlunun yapmak istediği ve kendisine zarar vermesinin önüne geçtiği dengeli beslenme piramidinden mutlaka sık sık söz edilmesinde ve uygulanmasında yarar var..