Bence Yılın adamı Cüneyt çakır.

 

Cüneyt Çakır Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi hakem diyebilirim. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak Cüneyt Çakır’a yapılan hakaret dolu sosyal medya içeriklerini şiddetle kınıyorum. Fenerbahçe taraftarı olduğumu belirtmemde ki en büyük neden, milli hakemimizi çoğu Fenerbahçe taraftarının sevmemesidir.

Twitter’da Galatasaray futbol kulübünün şampiyonluğunun hemen sonrasında, oklar nedense Cüneyt Çakır’a yöneldi. Buna anlam vermek ya da verememek çılgınca bir eylem olsa gerek. Mümkün olmayan içgüdüler ile sadece Galatasaray takımına sempati duyduğu için. Galatasaray’ı şampiyon yapmış tüm kararlarını bu takımın lehine vermiş gibi bir algı var sosyal medyadaki diğer taraftar gurupları arasında.

Önce adalet diyorum ve ekliyorum Rabbim Herkese Hz. Ömer adaleti versin. Futbol sahalarında Cüneyt Çakır’ın adaleti kalbi ile sağladığını düşünüyorum.

El-vicdan diyorum koyun bir elinizi vicdanınıza ve kendinize bir sorun ey bu tutarsız algıyı oluşturan taraftar gurupları. Bu insanoğlu Avrupa’nın en büyük kupasının final maçını yönetecek. Bizim hakemimiz bir Türk. Avrupa’da birçok toplumun Türk milletine karşı bakış açısını bileniniz daha iyi kavrayacaktır olayı. Ben UEFA hakem komitesinin başkanı olacağım. Adamın kaşına gözüne bakacağım, yakışıklı olsun falan diye mi düşüneceğim pes ya. Avrupa’nın en büyük platformu, adeta bir sektör haline gelen UEFA bile Cüneyt Çakırı seçiyorsa Ondan daha adil yöneten yok demektir. Adalet bu işte Cüneyt çakır adaleti budur. Bu bir başarı hikâyesidir, kat edilmesi gereken yolları çoktan kat etmiş dünyanın en iyi hakemleri arasına girmiş bir bireyi sizlere harcatmamak için kaleme alıyorum bu yazımı. Kirli bir dünyanız var ise bir Müslüman’a çamur atma yetisine sahip değilsiniz, siz çamurun içinde dilediğiniz gibi kalın. Yılın adamını da rahat bırakın. Biraz vicdan yaptıysanız o maçı izleyince tüyleriniz diken diken olsun. Teşekkürler Cüneyt Çakır deyin. Bu feyzi bize yaşatabildiğiniz için teşekkürler. Yeşil sahalarda aklınızla değil kalbiniz ile adalet sağladığınız için teşekkür ederim. Berlin’de yerimize yüreğinde al kırmızısız ay yıldızı taşıyacağın için teşekkürler.

Siz hala ps ile Cüneyt Çakırın üstüne Gs forması takın, ayar verin, alay edin çoluğuna çocuğuna küfür edin. Gerçi sizin kirli kalbinizden bu kadarı beklenir. Siz yine bildiğinizi okuyun. Ben tek şeyi iyi biliyorum. Ya hak. Hak Teâlâ yar ve yardımcınız olsun Cüneyt çakır.