Bayrampaşa Belediyesi tarafından yaptırılan ve milli oyuncu Semih Erden’in isminin verildiği spor salonunun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

    Açılışa salona ismi verilen Semih Erden’in yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, İstanbul Spor İl Müdürü Numan Güzey, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Tobay, A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk olarak folklor ekibi gösterisi yapıldı. Daha sonra ise konuşmalara geçildi.

    NBA, TÜRKİYE LİGİ OLMA YÖNÜNDE İLERLİYOR

    Semih Erden Spor Salonu açılış töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni tesislerle birlikte yeni şampiyonları kazanmak istediklerini söyledi. Kılıç, NBA’da oynayan oyuncularımıza da değinirken NBA’in Türkiye Ligi olma yönünde ilerlediğini kaydetti. Bakan Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü;

    “Açılan her yeni tesis ülkemize yeni şampiyonları kazandıracak. Buna yürekten inanıyorum. Bayrampaşa birçok branşta çok önemli, marka değeri olan sporcuları kazandıran bir ilçemiz. Yapılan her spor tesisi vatandaşlarımızın hak ettiği tesislerdir. Her yer bir hak ediyorsa Bayrampaşa iki hak ediyor diye düşünüyorum. Semih Erden ve Hidayet Türkoğlu basketbolda bu anlamda gururumuz olan isimler.

    Emre, Arda Türk Milli Futbol takımına önemli katkılar veren isimler. Daha nice isimler bu salonlardan yetişecek. Sporcularımızın aktif spor hayatları devam ederken isimlerinin böyle salonlara verilmesini önemli buluyorum. Onlar yaşarken, rol olurken isimleri bu tesislere verilecek ki yeni isimler yetişecek. Dünya’da futbol İngilizlerin, basketbol Amerikalıların sporu olarak bilinir ama NBA Ligi’ndeki Türk basketbolcuların sayısına ve kalitesine baktığım zaman adeta NBA, Türk Ligi olma yönünde gidiyor. Tüm kardeşlerimizi kutluyorum.

    Orada kendilerini kabul ettiren bütün kardeşlerimiz sadece kendi adlarına değil aynı zamanda bünyesinden çıkmış oldukları Türk Milleti adına büyük bir temsil görevi yapıyorlar. Türkler'in de bu oyunu iyi oynadığını, kaliteli oynadığını, nitelikli oynadığını bütün dünyaya ispat ediyorlar.'”

    Basketbol Federasyonu’na önemli görevler düştüğünü de ifade eden Kılıç, “Yeni dönemde basketbol federasyonumuzun üzerine düşecek önemli görevlerde olacak. Sporun her dalını Türkiye’nin her karış toprağına taşımak boynumuzun borcudur. Daha nice cevherlerimiz var. Türkiye’de spora yatırım yapmaya devam ediyoruz. Hedefimiz gecenin alacakaranlığında, ak sütün içinde ak kılı seçecek kadar bilgili ve donanımlı nesillerin gelişimini sağlamaktır. Bu bağlamda bize her türlü desteği sağlayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Cumhuriyet Hükümetimize teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ı da spora yaptığı katkılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu yatırımlara devam edeceğiz. Açılışın herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

    Milli oyuncu Semih Erden ise yeni yapılan salona kendi isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu kaydederken, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu mutlu günümde beni yalnız bırakmadığınız ve bu güzel günümde, bu anlamlı açılışta hep birlikte olduğumuz için çok mutluyum. Benden sonraki jenerasyon için yapılan en güzel şey bu olsa gerek. Daha iyi oyuncular ve daha sağlıklı oyuncuların yetişmesi için böyle bir salonun olması gerektiği inancındayım. Yaşıyorum, oynuyorum ve benim adım veriliyor. Bu beni çok onure etti. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic ise böyle bir salonun yapılmasının basketbolun gelişmesi ve yayılması adına çok önemli olduğunu vurgularken yeni salonun herkese hayırlı olmasını diledi.
    Konuşmaların ardından gerçekleşen açılış töreninde Bakan Kılıç ve beraberindekiler, genç sporcularla birlikte saha içinde sembolik bir kurdele kestiler.

    Bakan Kılıç ve beraberindekiler, açılışın ardından basketbol potasına birer atış yaptılar. Bakan Kılıç, Vali Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın yanı sıra sağ elindeki sakatlığı nedeniyle sadece sol elini kullanabilen milli oyuncu Erden, yaptığı atışta başarılı olamadılar. Törende, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bakan Kılıç'a işlemeli bir ibrik hediye etti. Daha önce milli futbolcu Arda Turan'ın adını taşıyan spor tesisi açan Bayrampaşa Belediyesi'nin, yakın zamanda da milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun adının verileceği bir tesisi hizmete sokacağı belirtildi.