Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ’Gönüllere bahar kondu’ projesi kapsamında 60 yaş üstü 200 evli çiftle yemekte bir araya geldi. Yıllardır aynı yastığa baş koyan çiftler, uzun evliliğin sırrını anlattı.

Bayrampaşa Belediyesi, Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği yemekli programda 200 evli çifti bir araya getirdi. Programda, uzun yıllar aynı yastığa baş koymuş çiftler bir yandan yemeklerini yerken, diğer yandan sanatçı Erhan Albayrak’ın söylediği şarkılarla eğlendi. Koordinatörlüğünü Başkan Atila Aydıner’in eşi Melahat Aydıner’in yaptığı ’Gönüllere bahar kondu’ projesi kapsamında, ilçede belirlenen 200 çiftin evlerine davetiye götürüldü ve çiftler programa davet edildi. Belediye binasında düzenlenen programda, erkekler eşlerine gül verdi. Başkan Aydıner de eşine, kendisiyle hayatını paylaştığı için, teşekkür ederek gül verdi.

AYDINER: EŞLER HAYATIN ADIDIR

Sevgililer Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle programın ertelendiğini belirten Başkan Aydıner, “Bayrampaşa’da yaşayan 60 yaş ve üstü çiftleri bugün eşleriyle birlikte buraya davet ettik. Ortalama burada 200 üzeri aile var. İnsanların eşleri onların sevgilileridir, hayatıdır. Eşler iyi günde, kötü günde hayatı paylaşan yoldaşlar ve sırdaşlardır. Biz de o nedenle başlangıçtan bugüne kadar birbirleriyle sevgilerini, dostluklarını paylaşan çiftlerin onurun özel bir program düzenledik. Herkese mutlu, sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

"SEVGİMİZİ SEVDİKLERİMİZLE PAYLAŞMALIYIZ”

Programda konuşan Başkan Aydıner’in eşi Melahat Aydıner, “Kavga ederek bir yere varamayız, onun için en çok sevgi dilini kullanmalıyız. Sevgimizi sevdiklerimizle paylaşmalıyız. Bunun kimseye bir zararı yoktur" dedi.

56 yıldır evli olan Lütfiye ve Abdullah Emir çifti, uzun evliklerinin sırrını susmak, kanaatkâr olmak ve diyalog kurmak olarak açıkladı.

Ayşe ve Ahmet Fındık çifti ise Başkan Aydıner’e teşekkürlerini sunarak, birbirlerini çok sevdiklerini söyledi. Çift, “Saygı ve sevgi olunca gerisi gelir” diye konuştu.

Günün anısına Başkan Aydıner tarafından eşlere bastonlu şemsiye hediye edildi.