Bayrampaşa’da lise öğrencileri ve gönüllü vatandaşlardan oluşan arama ve kurtarma ekibi, önce 11 kişilik profesyonel ekipten eğitim aldı daha sonra da onlarla birlikte tatbikat yaptı. Özel kostümlerini giyip kuleye tırmanan ve bellerine bağladıkları halatlarla kuyuya inen öğrencilerin tatbikatı, gerçeği aratmadı.
Bayrampaşa’da gönüllü vatandaşlar, öğretmenler ve lise öğrencilerinden oluşan Bayrampaşa Arama Kurtarma Ekibi (BAYR-AK), aldıkları 180 saatlik eğitimin ardından tatbikat yaptı. Şehit Büyükelçi İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikatta özel kostümlerini giyip, baretlerini takan lise öğrencileri izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. 15 metrelik kuleye tırmanan öğrencilerin yaralı kurtarma ve sedye ile aşağı indirme tatbikatı gerçeği aratmadı. Liseli öğrencilerin kuyu içerisindeki kurtarma çalışması ise büyük alkış topladı.

BAŞKAN AYDINER: HER MAHALLEDE 10 KİŞİLİK EKİP KURACAĞIZ

Tatbikata katılarak tatbikatı başarıyla tamamlayan ekipleri ve lise öğrencilerini kutlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ”İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hem mezun çocuklarımız hem de son sınıf öğrencilerimiz ile beraber bu tatbikatı gerçekleştirdik. Bu tatbikatta yüksekte mahsur kalan ve kuyuya düşenler kurtarıldı. Bu gerçek de olabilirdi. Gerçeğe bir ön hazırlık yaptık. Doğal afetlere ne zaman nerede yakalanacağımızı kestirmek oldukça güçtür. Bu nedenle birey, toplum ve millet olarak her türlü afete karşı hazır olmak durumundayız. Acil durumlar için Kaymakamlığımız, Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İstanbul Kalkınma Ajansı ile İsmail Erez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir araya gelerek Arama Kurtarma Eğitmenleri Projesi’ni hayata geçirdik. Bu önemli proje ile Bayrampaşa’mızda afet ve arama kurtarma alanında uzman eğitmenlerden oluşan donanımlı bir arama kurtarma ekibi kurulacak. Projemiz kapsamında Bayrampaşa’nın her bir mahallesinde toplam 10 kişilik profesyonel arama kurtarma ekibi görev yapacak. Okul ve mahallelerdeki eğitimler yoluyla da halkımızı afetlere hazırlık ve afet sonrası yapacakları konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.