Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki ilköğretim okullarında öğrencilere diş bakım seti dağıtıyor. Bayrampaşa İlköğretim Okulu’nda başlayan diş bakım seti dağıtımı, Bayrampaşa’daki diğer ilköğretim okulları ile devam edecek. Bir hafta içinde 20 bin diş bakım setinin dağıtılması hedefleniyor.
Ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla Bayrampaşa Belediyesi, Bayrampaşa İlköğretim Okulu’nda diş bakım seti dağıtım programı düzenledi.

“GÜZEL ÇOCUKLARIMIZIN GÜZEL DİŞLERİ OLSUN”

Asıl mesleği eczacı olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, düzenlenen programa katılarak öğrencilere diş fırçası ve macundan oluşan diş bakım seti dağıttı ve onlara her gün dişlerini fırçalamaları gerektiğini hatırlattı. Programda kısa bir konuşma yapan Başkan Atila Aydıner, ağız ve diş bakımının küçük çocuklar için önemine dikkat çekerek, “Güzel çocuklarımızın güzel dişleri olsun istiyoruz. Hazırlamış olduğumuz diş bakım setlerini ilçemizdeki ilköğretim öğrencilerine dağıtarak onların diş sağlığına katkı da bulunacağımıza inanıyoruz” dedi. Başkan Aydıner, öğrencilere doğru bir şekilde nasıl diş fırçalanacağını da temsili olarak gösterdi.

Programa Başkan Aydıner’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları Mehmet Acar, İsmail Gemici, Can Gökhan Balekoğlu, meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bayrampaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl da çocukların sağlıklı dişlere sahip olmalarını sağlamak ve diş temizliğinin önemine dikkat çekmek için okullarda öğrencilere 20 bin diş bakım seti dağıtmıştı.