Bayrampaşa Belediyesi Hayırevi, Bayrampaşa’da yaşayan yaşlılara yönelik yeni bir proje başlattı. Proje kapsamında yaşlılar, otobüslerle evlerinden alınıyor, tarihi mekânlarda ve camilerde gezdiriliyor, Bayrampaşa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yemek ikram ediliyor ve evlerine bırakılıyor.
Bayrampaşa Belediyesi Hayırevi, yaşlılara yönelik yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Hayırevi Koordinasyon Merkezi Başkanı Melahat Aydıner’in önderliğinde uygulanan projeyle Bayrampaşa’da yaşayan 65 yaş üstü yaşlılar, ücretsiz olarak gezdiriliyor. Sabah otobüslerle evlerinden alınan yaşlılara önce camiler ve tarihi mekânlar gezdiriliyor, daha sonra da Fatih Parkı’nda bulunan Bayrampaşa Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yemek ikram ediliyor. Yemeğin ardından yaşlılar, akşam yine otobüslerle evlerine bırakılıyor. Gezi boyunca Melahat Aydıner de yaşlı vatandaşlara eşlik ediyor.

Tek seferde 2 otobüsle yaklaşık 50 yaşlı vatandaşın gezdirildiği uygulama Bayrampaşa’daki 11 mahalleyi de kapsıyor.

Projeyle Bayrampaşa’daki bütün yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak gezdirmeyi arzu ettiklerini belirten Melahat Aydıner, “Üzerimizde büyük emekleri olan değerli büyüklerimizi farklı bir atmosfere taşımak ve onları tarihi mekânlarla buluşturmak için böyle bir uygulama başlattık. Evlerinden çıkma imkânı olmayan büyüklerimizi gezdirerek onların gönüllerini hoş tutmaya çalışıyoruz. Şuan tarihi mekânları ve camileri gezdirdiğimiz yaşlılarımıza daha sonra farklı noktaları da gezdirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.