Baştan sona yenilenen Dr. Fazıl Küçük Parkı ve parkın altına inşa edilen 3 katlı 300 araç kapasiteli zemin altı otopark Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Başkan Aydıner, Bayrampaşa’da 5 yıl içinde toplam 20 bin araç kapasiteli 21 otopark daha yapmayı hedeflediklerini söyledi.
Bayrampaşa Belediyesi, İstanbul’un en büyük sorunlarının başında gelen trafik sorununa ‘üstü park, altı otopark’ projeleri ile kalıcı çözüm üretiyor. Muratpaşa Mahallesi Dökümcüler Caddesi’ndeki Dr. Fazıl Küçük Parkı’nın altına toplam 9 bin 750 metrekarelik 3 katlı 300 araç kapasiteli zemin altı otopark yapıldı. Yeşil örtüyle süslenen 4 bin 500 metrekarelik park alanında da çocuk oyun grubu, fitness alanı, mini basket ve futbol sahası yer alıyor.

Parkın ve otoparkın açılışını Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, İSPARK Müdürü Mehmet Çevik ve Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol birlikte gerçekleştirdi.

‘5 YILDA 20 BİN ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK’

Törende konuşan Başkan Atila Aydıner, Bayrampaşa’daki trafik sorununa köklü çözüm üretecek projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Bayrampaşa’da 5 yıl içinde toplam 20 bin araç kapasiteli 21 otopark daha yapmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Aydıner, “Dünyanın her yerinde trafik çilesi ve otopark sorunu ciddi boyutlara ulaşmış durumda. İleri belediyecilik projelerimizle yenilediğimiz Bayrampaşa’da otopark sorunu da tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak. Dr. Fazıl Küçük Parkı zemin altı otoparkını halkımızın hizmetine sunarak ilçemizdeki otopark sayısını 11’e çıkardık. Bu otoparkların toplam araç kapasitesi 3 bin 142. İnşallah yakın bir zamanda güzel ilçemiz Bayrampaşa’da araç kullanmak keyifli bir eyleme dönüşecek. Parkımız ve otoparkımız halkımız için hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Programın sonunda Başkan Aydıner ve beraberindekiler, otoparkı gezerek incelemelerde bulundu.