İDARE Mahkemesi tarafından 3 kez iptal edilen ve 4'üncü kez yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşınan eski Bayrampaşa Cezaevi arazisi konusunda "AVM" tartışması yaşandı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "İçerisinde AVM yok. Sadece İstiklal Caddesi gibi güzel alışveriş merkezlerinin olacağı dükkanlar var. Bu AVM değil" dedi.

İdare Mahkemesi'nin eski Bayrampaşa Cezaevi arazisi için verdiği iptal kararının ardından, 4'üncü kez İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen imar planı değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi. Şehir Plancıları Odası'nın 3'üncü kez yargıya taşıdığı arazi için İstanbul 9. İdare Mahkemesi, "yeterli donatı alanı ayrılmadığı, çok yüksek yoğunluk artışı getirdiği ve yeterli ulaşım altyapı sistemi oluşturulmadığı" gerekçesiyle planı iptal etmişti.

2 BİN 200 KONUTLUK REZERV ALANI OLARAK KULLANILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan 148 bin metrekare büyüklüğündeki eski Bayrampaşa Cezaevi arazisi için yapılan planların görüşüldüğü Meclis oturumunda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, eleştirilere yanıt verdi.

İnşaat yapma oranının 3 emsalden 2,5'a indirildiğini söyleyen Aydıner, “Biz orada 300 yataklı Bayrampaşa Devlet Hastanesi ile 7 bin 500 aracın sığabileceği otopark yapıyoruz" dedi.

Araziye kentsel dönüşüm kapsamında 2 bin 200 konutun inşa edileceğini belirten Aydıner, cezaevi arazisi çevresindeki 3 mahalleden belirlenen adaların bu bölgeye taşınacağını ifade etti.

"PLANDA 'AVM' YOK, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNİN OLACAĞI DÜKKANLAR VAR"

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner, konuşması sırasında CHP sıralarından yükselen “Planda AVM var mı?" sözleri üzerine, “İçerisinde AVM yok. Sadece İstiklal Caddesi gibi güzel alışveriş merkezlerinin olacağı dükkanlar var. Bu AVM değil" yanıtını verdi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ŞEHİR PLANCILARI ODASI'NA ÇAĞRI

CHP'li ve MHP'li üyelerin, İdare Mahkemesi'nin 3'üncü kez reddettiği ve 4'üncü kez yapılan plana ret oyu kullanmasına sitem eden Aydıner, “Hayırlı olan işlerde birliğimizi gösterelim. Bu kararın buradan oybirliği ile geçmesi lazım" dedi.

Planları mahkemeye taşıyan Şehir Plancıları Odası'na da çağrıda bulunan Aydıner, “Şehir Plancıları Odası iptal ettirebilir. Çok önemli değil. Bayrampaşa Belediyesi olarak kamu menfaatine yönelik hizmet yapıyor muyuz, buna bakarız. Revize ederiz, düzeltiriz, tekrar Meclis'e getiririz" diye konuştu.

Şehir Plancıları Odası'na çağrıda bulunan Aydıner, “Bazı şeyleri yaparken sürekli mahkemelere gitmeyelim, gelin konuşalım. Kamunun ve halkın menfaatinin yanında olalım" dedi.

CHP: BU SAATTEN SONRA İSTANBUL'UN YARARINA OLAN TEK ŞEY YEŞİL ALAN YARATMAK

Aydıner'in konuşması üzerine, CHP adına söz alan Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, “İstanbul'da bu saatten sonra kamunun yararına olan tek şey şehri betona boğmamaktır, yeşil alan yaratmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, onaylanan plan teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.