aydınSes Gazetesinin her sayısında düzenli olarak yaptığı "HER YER ENGEL, ENGELSİZ YAŞAM İÇİN" sayfasında dikkat çekilen kaldırım işgalleri bir vatandaşımızın canından olmasına neden oldu. Ne Belediyeler ne emniyet bu konuda gerekli titizliği göstermiyor. Sadece Bayrampaşa'da değil, tüm ilçelerde kaldırımların işgal altında olduğu yaptığımız yayınlarla gözler önüne sergilenirken, Bayrampaşa'da yaşanan olay, haklılığımızı bir kez daha ortaya koydu. Bayrampaşa'da 69 yaşındaki İbrahim PEKEDİZ kaldırıma park etmiş araçlar yüzünden araç yoluna inince gelen minübüsün altında kalarak canın'dan oldu...

BAYRAMPAŞA'da, kaldırıma park eden araçlar nedeniyle yolda yürümek zorunda kalan İbrahim Pekediz'e arkadan gelen minibüs çarptı. Yaşlı adam olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde kaldırıma araçlar parkettiği için yolda yürüyen Pekediz ve bir kişiye arkadan gelen minibüsün çarptığı görülüyor. Minibüs şoförünün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bayrampaşa'da, 69 yaşındaki İbrahim Pekediz'in kaldırım üzerine park eden araçlar yüzünden yol üzerinde yürüyen ve seyir halindeki minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı. Çevredeki bir işyerine ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kaldırıma park eden araçlar görünüyor. Seyir halindeki minibüs, İbrahim Pekediz'e yol üzerinde yürürken arkadan çarpıyor. Dengesini kaybeden Pekediz savruluyor ve yere düşüyor.

MİNİBÜS, YOLDA YÜRÜYEN BAŞKA YAYAYA DA ÇARPIYOR


Öte yandan, orta yaşlarda bir yaya da yine yol üzerinde yürürken beliriyor. Aynı minibüs o yayaya da çarpıyor ancak bir anda kendini geri çeken yaya, ezilmekten son anda kurtuluyor.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ SERBEST

Bu arada, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen minibüs sürücüsünün çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi.

HER YER ENGEL

İstanbul'da 17 yıldır yayın hayatını sürdüren aydınSes gazetesi yaklaşık bir yıldır, kaldırım işgalleri nedeniyle 'HER YER ENGEL' sayfası yaparak bu soruna dikkat çekiyor. Bayrampaşa'da da aynı soruna dikkat çekmişti. Araç parkları ve belediye hizmet eksiklikleri nedeniyle vatandaşların yürüyeceği yaya yolları adeta iş gal altında. aydınSes'ı bu uyarıları ilgililer tarafından dikkate alınsaydı belki İbrahim Pekediz hayatta olacaktı. Başka insanlarımız canından olmaması için bu sorunla ilgili hem belediyeleri, hem emniyet teşiklatını tekrar göreve davet ediyoruz.