LEASEPLAN’DEN TÜRK BASKETBOLUNA 5 YILLIK PLAN!

FOTOĞRAFLI BÜLTEN

26 KASIM 2015


Dünyanın en büyük filo kiralama şirketi olarak beş kıtada ve 32 ülkede 1 milyon 500 bine yakın dev bir araç filosunu yönetmekte olan LeasePlan, Spor Toto Basketbol Ligi’ne 5 yıl süreyle sponsor oldu. LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, Türkiye'ye ve Türk basketboluna duydukları güven çerçevesinde bu kararı aldıklarını ve basketbolun ülkemizde lider spor branşı olma yolunda büyük mesafe kat ettiğini belirterek “Sektöründe dünya lideri bir markayız ve Türkiye pazarında da öncü ve lider pozisyonumuzu pekiştirmek istiyoruz. Bu anlamda Türk basketbolu ile paralel hedeflerimiz var. Yalnızca ticari büyüme değil bulunduğumuz toplumlara sosyal anlamda da fayda sağlamak en önemli değerlerimizden biri” dedi.

Avrupa’nın en güçlü ligleri arasında yer alan ve bu yıl ilk kez Euroleague, Eurocup ve FIBA Avrupa Kupası’nda toplam 10 takımla temsil edilen Türk basketbolunun gerçekleştirdiği atılımın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden LeasePlan Türkiye Genel Müdür Türkay Oktay, Türk Basketbolu ile ortak hedefleri olduğunu vurguladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, “Son senelerde dünyada basketbol güç merkezi olan TBF, aynen LeasePlan gibi dünya markası olmayı hedefliyor. Avrupa’nın en çekişmeli ligi olan Spor Toto Basketbol Ligi’nin daha da üst seviyeye yükselmesi sponsorlarımızın desteğiyle mümkün oluyor ve LeasePlan ile beraber ortak hedeflerimize ulaşacağız” dedi.