Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını kılmak üzere Sultanahmet Camii’ne gitti.

Erdoğan, Kurban Bayramı namazı için bu yıl Sultanahmet Camii’ni tercih etti. Sabah namazını evinde kılan Erdoğan, bayram namazı için saat 06.55’te evinden ayrıldı. 

Başbakan Erdoğan, Sultanahmet Camii'ndeki bayram namazı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Bu millet karar verdiği zaman bu işlerin üstesinde gelir. Ben de İstanbul'un belediye başkanını yapmış bir Başbakan olarak bu konudaki zorlukları bilen birisiyim. Hem yaşam riskini minimize ederiz hem de daha modern yaşam alanları yaratacağına inanıyorum.

Kuzey Irak'ta bizim bir sıkıntımız var. Daha önceden de yaptığımız açıklamalar var. Kuzey Irak yerel yönetiminin bizimle beraber peşmergeleri değerlendirmesi ve gerekli desteği sağlamasıdır. K.Irak bu mücadeleyi verebilecekse versin aksi taktirde biz kendimiz yapmamız gerekeni yapmak zorundayız. Hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti devleti kendisine parelel KCK yapısına izin vermesini beklemesin. Türkiye'nin silah bırakması sözkonusu değildir. Terörist gruplar
ın silah bırakması gerekir. Eğer silah bırakırsa bir çok şeyin olumlu gerçekleşeceğini söyleyebilirim.

İktidarımız döneminde ret ve inkar politikalarını ortadan kaldırdık. Asimilasyon politikasını da sıfırlama noktasına geldik. Benim halkım Kürt gerçeğini asla görmezden gelmemiştir. Biz bu farklılıkları bir zenginlik olarak kabul ediyoruz. Ama burada bir şeyi hep beraber paylaşmalıyız oda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da kimseyi rahatsız etmemeli.

Bugün buradayım sonra memleketim Rize'ye geçeceğim.Cuma günü Van'a geçeceğim.