MHP lideri Bahçeli'den Erdoğan'a sert sözler! Libya ve Suriyeli muhaliflere Türkiye'nin yaptığı yardımları iki yüzlülük olarak nitelendiren Bahçeli, Erdoğan'ın dostum dediği kişilere bugün Büyük Ortadoğu Projesi için sırt döndüğünü iddia etti. UEFA'nın Fenerbahçe kararını da sert bir dille eleştiren MHP lideri, Org. Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili de hükümeti suçladı.

Bahçeli, Ankara Ülkü Ocakları'nın Karşıyaka İş Merkezi'nde düzenlediği iftara katıldı. Burada gençlere seslenen Bahçeli, Libya'daki muhaliflerin ABD bayraklarını öperek yaptığı sevinç gösterilerinin daha önce de Irak'ta yaşandığını söyledi.

Suriye'nin durumuna işaret eden Bahçeli, bundan sonra Ortadoğu'nun denkleminin yeniden kurulacağını iddia etti. Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanı sıfatı ile eski dostlarını yüzüstü bıraktığını kaydeden Bahçeli, küresel güç merkezlerinin planlarının uygulayıcısı haline gelen Türkiye'nin bu halinin, millet açısından utanç verici olduğunu iddia etti.

"MUHALİFLERE YAPILAN YARDIM KABUL EDİLEMEZ"

Libya ve Suriyeli muhaliflere yönelik Türkiye'nin yaptığı yardımları da eleştiren Bahçeli, bu durumun kendileri açısından kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Bahçeli, bu yardımların hesabının mutlaka sorulacağını söyledi. İşte Bahçeli'nin sözleri:

"Gerek Suriye, gerekse Libya muhaliflerinin Türkiye'de ağırlanması, destek verilmesi ve hatta parasal yardımda bulunulması kabul edilemez bir durum ve hesabı mutlaka sorulacak iki yüzlülüktür. Bizim için öncelikle komşu coğrafyaların istikrarı ve bütünlüğü önemli olmalıdır ve her ülke kendi meselesini kendi sosyal ve ekonomik dinamizmi ile çözebilmelidir. Eğer Suriye veya Libya'ya değişim gerekli ve mümkünse bunun yolu iç dinamiklerin harekete geçmesi ve yöneticilerin bu ihtiyaca açıkça cevap vermelerinden geçecektir.''

ORTADOĞU'NUN BULANIK VE DİPSİZ KUYUSU

AK Parti hükümetinin, 'One Minute' ile şişirdiği sanal kahramanlık havasıyla Müslüman ülkelerin güvenini kazandığını söyleyen Bahçeli, Erdoğan'ın daha sonra bu ülkeleri sırtından bıçakladığını iddia etti. MHP lideri, hükümetin maskesinin düşüceğini söyleyerek, karanlık yüzlerinin mutlaka ortaya çıkacağını söyledi.

''DEVLET MAHREMİYETİ VE CİDDİYETİ KALMADI''

MHP Genel Başkanı Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili olarak da Koşaner'in, kurmaylarına yaptığı değerlendirmenin kayıt altına alınarak yayınlanmasının devlet mahremiyetinin ve ciddiyetinin kalmadığını gösterdiğini söyledi.

TSK'nın en üst makamında bulunan kişinin, dinlenmesinin bu tehdide herkesi muhatap ettiğini söyleyen Bahçeli, Erdoğan ve Cumhurbaşkanı'nın da dinlenme riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Bahçeli şöyle konuştu: 

" İşin daha vahim tarafı ise AKP sözcülerinin bahane bulma yarışına girerek topu yabancı istihbaratlara atmalarıdır. Bu pişkinliğe göre madem Türkiye yabancı istihbaratların örtülü operasyon merkezi haline gelmiştir, o zaman AKP hükümeti ne ile meşguldür? Kime ya da hangi çevrelere hizmet etmektedir? Bu telefon dinlemelerindeki amaç nedir ve hangi hedefler gözetilmektedir? Maksat Türkiye'nin terörle mücadelesini milletimizin gözünde değersizleştirmek ve şehitliği sorgulatmak ise böyle bir alçaklığın altından AKP asla kalkamayacaktır.

Hayasızca ortam dinlenmesi yapanların ve gizli video kayıtları ile herkesi izleyenleri bulunup adalete teslim edilmesi AKP hükümetinin namus ve şeref borcudur. Aksi takdirde bu dinleme ve kayıtlardan kendisinin sorumlu olacağını telekulak rezaletleri ve siyasi röntgencilikle isminin yan yana anılacağını bilmesi gerekmektedir.''

FENERBAHÇE'NİN DURUMU

Konuşmasında futboldaki şike ve teşvik primi iddialarına da değinen Bahçeli, bu iddialar ile Türk futbolunun ateşe atıldığını ve asırlık kulüplere gönül veren milyonlarca taraftarı büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

UEFA'nın ''baskı ve belirleyiciliği altında'' Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağı yönünde alınan kararın Türk futbolunun güvenilirliği ve saygınlığına gölge düşürdüğünü ifade eden Bahçeli, hukuki süreç tamamlanmadan 104 yıllık bir kulübün tamamıyla zan ve töhmet altına alınmasının kendileri açısından doğru ve yerinde olmadığını belirtti.

Spor ahlakı ile bağdaşmayan bir suça karışan kişilerin, kulüplerin kurumsal yapılarından ayrı tutulması gerektiğine işaret eden Bahçeli, ''Bu itibarla Fenerbahçe Kulübü'nü uluslararası müsabakalardan çıkarılmasını ve buna ortam hazırlayanları şiddetle kınadığımızı buradan ifade etmek istiyorum'' dedi.

Bahçeli, Türkiye Futbol Federasyonunu ''krizi yönetmede beceriksizlikle'' suçladı.