Türkiye son günlerde AK Parti MKYK eski üyesi Ayhan Oğan’ın CNN Türk’te katıldığı programda söylediği “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerini tartışıyor.

Bu sözler; FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz destanını sulandırmak için ortaya attırabileceği sözler gibi… 15 Temmuz destanı! bundan daha iyi nasıl sulandırılabilir.

Bir de SÖZCÜ Gazetesi’ne FETÖ yaftası vurmak var tabi ki…

Türkiye’de herkes FETÖ’cü olsa buna sonuna kadar direnecek kurum ve kuruluşların başındadır SÖZCÜ…

Ama ne yazık ki 2 SÖZCÜ çalışanı haberlerinden dolayı günlerdir cezaevinde…

Patronu Burak Akbay hakkında da soruşturma çılmış…

Ayhan Oğan’ın sözleri nedeniyle Ayhan Oğan’ın, Sözcü ile ilgili şikayetçilerin ve dava ile ilgili kişilerin iyi gözden geçirilmesi lazım.

SÖZCÜ davası devam ediyor, ama Ayhan Oğan’ın bu sözleri tartışılacak bir söz değil.

Bu söz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ninin Cumuhriyet Savcıları’nın (varsa) anında soruşturma başlatıp dava açması gereken sözlerdir.

Ne demek, “Yeni devlet kuruyoruz.”

Ne demek, “Bu devletin kurucu Lideri Tayyip Erdoğan'dır”

Bakıyorum bu konu üzerine Ak Parti’den pek ses yok.

Neymiş efendim, “Söz söyleyeni bağlar”

Bu sözü söyleyen sıradan bir parti üyesi veya sokaktaki vatandaş değil ki, “Söz söyleyeni bağlasa”…

Acaba benzeri biz sözü başka partiden biri söylese, bırakın HDP’yi CHP veya MHP’den birisi bile söylese hemen yargı devreye girer miydi?, girmez miydi?

Hemen, tepeden gelen emirle, OHAL üzerinden yetkilerle “Alın atın bunu içeriye” diye emir gelir miydi, gelmez miydi?

Şimdi işin esas ilgilisinden, kendisininin tartışmaya açıldığı bir konu ile ilgili bir tek söz yok.

Böyle olunca akıllara başka düşünceler geliyor.

Acaba, Ayan Oğan bunları söylemesi için talimat mı aldı?

Olurya hedefte olanları, bir şekilde kamuoyuna sunar, nabız yoklar, algı oluşturursun. Ona göre de hedefi nasıl belirleyeceğin konusunda yol haritasını çizersin.

Bu sessizlikler, 15 Temmuz hain derbe girişimi ile ilgili bile başka senaryo ve kuşkuları canlandırıyor kafamda…

Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler, Türk Milletinin vekalet verdiği insanlar, bu devleti yönetirken, Türk Milletinin bekasını düşünmeli Atatürk İlk eve İnkilapları ve onları daha ileriye taşıyacak noktalarda yönetim anlayışını sergilemilidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticileri, Milletine karşı açık olmalı, milletin kafasını karıştırıcı söylemlerden kaçınmalı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili hemen açıklama yapması ve (kendi düşüncesi değilse) Ayhan Oğan’ı partiden hemen ihraç etmelidir.

Başbakan Binali Yıldırım bu sözlere tepkiler gelince önce ; “Herkesin sözü kendini bağlar” dedi. Gelen tepkiler üzerine Yıldırım, sözlerini değiştirdi ve "Türkiye Cumhuriyeti devleti, 29 Ekim 1923'te kuruldu. Bazı televizyon programcılarının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz. Türkiye Cumhuriyeti devleti dimdik ayaktadır. 15 Temmuz gibi alçak bir darbe girişimine karşı bile bu millet, devletinin yıkılmasına, ülkesinin işgal edilmesine izin vermemiştir. Bundan sonra da hiçbir namert, hiçbir şer güç Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı böyle bir girişim içinde olamaz, olursa da cevabını en şiddetli şekilde bu milletin karşısında görecektir" dedi.

Başbakan Yıldırım’ın bu sözleri çok manidar.

Şimdi vatandaş benzeri açıklamayı Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Gelen Başkanı Tayyip Erdoğan’dan da bekliyor.

Tabi şunu unutmayalım, AKP’ye verdiği destekle kendi partisini bitiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayhan Oğan’ın bu hayazıs açıklamasına ilk tepkiyi verin siyasetçi oldu. Bahçeli’de açıklamasında her konuda destek verdiği Tayyip Edoğan’dan bizat cevap istemişti.

Bahçeli; "Bir müptezel durduk yere yeni bir devletten bahsetmiştir. Doğrusunu isterseniz, bu meçhul ve müphem şahsiyetin hezeyanını ciddiye almak, dikkate değer bulmak beyhudedir, emek ve zaman israfıdır. Neymiş; 15 Temmuz’dan sonra yeni bir devlet kuruluyormuş. Başka, 'beğensek de beğenmesek de kurucusu Sayın Erdoğan'mış'. Elbette bu vahim iddialara Sayın Cumhurbaşkanı’nın öncelikle cevap vermesi en doğru ve akılcı olanıdır. Nitekim devletin başı bellidir" demişti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüldüğü gibi bu konuda Bahçeli’yi de dinlemedi…

Sonuç: Ak Parti Ayhan Oğan’ı derhal partiden ihraç etmeli.
Cumhuriyet Savcıları harekete geçip hakkında soruşturma başlatmalı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıkılıp yerine neyin kurulduğunu, kurulacağını soruşturmalı…
Ak Parti içinde de yüzde 60-70’lerin katılmadığı bu düşünce mutlaka sorgulanmalıdır ve cezası verilmelidir.
Yoksa 15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinde bile, çok farklı yeni düşünceler geliştirebilir.