Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü münasebeti ile yapılan anma törenine; İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu’na vekâleten İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, Belediye Başkanı Haşim Baltacı, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra siyasi partiler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk bırakma ile başlayan törende sırası ile İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenk bırakarak Ata’ya saygılarını sundu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. Yıl dönümünde anma programı, çelenk bırakma merasiminin hemen ardından 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte sona erdi. Anma programı, Arnavutköy Kültür Merkezi’nde devam etti.

ATAMIZI VE ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI İLE ANIYORUZ

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk bırakma merasiminin ardından Arnavutköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Taşoluk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gürkan Can yaptı. Can: “ Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün aramızdan ayrılışının 76. yılı. Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk ‘ ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk ‘ün “ En büyük eserim “ dediği Cumhuriyet ‘e yön veren kurucu ilkelerdir” dedi.

Taşoluk Anadolu Lisesi öğrencileri dünyanın önde gelen gazetelerinin Atatürk hakkında neler söylediklerini okuduktan sonra, Atatürk Oratoryosu’nu seslendirdi. Atatürk Oratoryosu’nun ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma programı son buldu.