Türkiye Karete Fedarasyonu 2015 yılı faaliyet takviminin ilk önemli organizasyonu olan Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası Sakarya’da yapıldı. Son yıllarda yükselen başarı grafiği ile lisanslı sporcu sayısı 170 bini bulan Türkiye Karate Federasyonu, tüm illerde karate hedefinin meyvesini topluyor.

Sakarya Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ve beş gün süren organizasyonda, bir ilk yaşandı. Karete tarihinde ilk kez 8 tatami kurulurken, mücadele eden sporcu sayısı da kayıtlara rekor olarak geçti.

Arnavutköy Belediyespor karatecileride şampiyonadan istediklerini aldı. Kıyasıya mücadele eden Arnavutköy Belediyespor karecileri, kürsüye çıkmasını bildi. Arnavutköy Belediyespor karatecileri bireysel olarak mücadele ettikleri şampiyonada, takım olarak da başarıya ulaştı.

KARATEYE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sakarya’da yapılan organizasyonu yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı değerlendirmede, minik ve yıldız sporcuların performanslarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Organizasyona rekor katılım olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, “Son yıllarda uluslararası arenada yakaladığımız istikrarlı grafiği sürdürmek adına altyapımıza büyük önem veriyoruz. Çünkü sağlam bir altyapınız olursa iyi sporcular yetişir, geleceğe de umutla bakarsınız. Yaptığımız yatırımlar neticesinde lisanslı sporcu sayımız 170 bini buldu. Sakarya’daki organizasyonda da gördük ki karateye ilgi her geçen gün artıyor. Bu Türk karatesi için umut verici” dedi.

Yıldızlar kategorisinde dereceye giren sporcuların ülkemizi Balkan Şampiyonası’nda temsil edeceğini hatırlatan Başkan Delihasan, “Beş gün süren organizasyonda mücadele veren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Ayrıca antrenör, hakem ve idarecilerimiz ile çocuklarını yalnız bırakmayarak tribünleri dolduran velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.