Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen seminerlerin bu hafta ki konuğu, Eğitimci-Yazar Nedim Taktak oldu. Eğitimci-Yazar TAKTAK; Anne-Baba ve Çocuk ilişkileri, Okulda Ailenin Rolü, Anne-Baba ilişkilerinin çocuk üzerindeki etkilerinden bahsetti. Anne ve babanın çocuğun yetişmesinde en önemli kaynak olduğunu ifade etti. Farklı kültürlerin çocuk yetiştirmede sorun olabileceğini değinen Eğitimci-Yazar, karar alırken bunları göz önünde bulundurmamız gerektiğine vurgu yaptı.

“Seven, Sevdiğine; Sevdiğini Söylesin ”

Çocuk anne karnındayken açlık, sevgi, korunma ve güven duygularını kazandığını, babayla birlikte de sosyalleştiğini söyleyen Eğitimci- Yazar Nedim Taktak: “ Çocuklarımız, yaşadıklarını anlatırken başka işlerle meşgul olmayı bırakıp onlarla göz teması kurarak, duygularının anlaşıldığının hissettirilmesi gerekiyor. Çocuğunuzu farklı çocuklar ile kıyaslayarak, örnek göstermeyin. Ebeveynler olarak kendiniz, çocuğunuza örnek olun. Çocuklarınızla inatlaşmayın uzlaşmaya ve anlamaya çalışın, sorumluluk verdiğimizde yerine getirdiyse hediye ile ödüllendirin. Okulda düzenlenen veli toplantılarına mutlaka katılım sağlayın” diye konuştu.

Çocuğunuzun kusurlarını kabullenip çözüm yoluna gidilmesi ve doğru alışkanlıklar verilmesinden bahseden Eğitimci-Yazar Taktak; vatandaşlardan gelen soruları tüm içtenlikle cevapladı.