Arnavutköy Belediyesi'nin düzenlediği programa konuşmacısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Programa; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’da katılarak, Hatipoğlu’nun sohbetini dinledi.

Arnavutköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa yüzlerce vatandaş katıldı. Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Hatipoğlu, Muharrem Ayı ile ilgili bilgiler verdi, yanlış bilinen konulara değinerek dinleyicileri aydınlattı. Hatipoğlu, sohbetin sonlarına doğru anlattıklarıyla hem kendini, hem de dinleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Hatipoğlu; Vatandaşları Duygulandırdı

Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’in hayatından kıssalar anlatan Hatipoğlu: “Hz. Hasan zehirlenir. Kimin onu zehirlediği, perde arkasında kimlerin olduğu hep tartışılmıştır. Çünkü Hz. Hasan daha önce de onlarca kez zehirlenmiştir. Son zehirlenmeden sonra 40 gün acı çeker. Yavaş yavaş vefat eder. Belli ki sevabı çoğalacaktır. Çünkü acılar kefaret olacaktır. Tertemiz ağzından kan tükürerek şehit olur. Kardeşi Hz. Hüseyin sorar: Kardeşim kim seni zehirledi? Susar. Cevap vermez. Belli ki kavga etmek istemeyen, gerginlikten uzak olan yumuşak huyu; kendinden sonraya düşman ordusu bırakmak istememektedir. Hz. Hüseyin zorlar. İkbal endişesindeki siyaset ustalarının satranç masasında nasıl hamle edeceğini pek hesap edemeyen bu "narin" torunu susar. Dişlerini kilitler. Hz. Hüseyin zorlar: Kim seni zehirledi? Hz. Hasan şöyle der: Senin saydıklarından herhangi biri belki ama bilmiyorum. Bilmeden de suçlamam. Suçladığım kişi ya masum ise? O zaman zulmetmiş olurum. Katilime gelince, onu Allah'a bırak. Suçlu cezasını çekecektir. Hz. Peygamber (s.a.v.) torunu acı içinde cennete uçar. Dünyada affeder. Hesabı ahirete bırakır” dedi.

Hz. Hasan, Hz. Hüseyin’in hayatından bazı bölümler anlatan Hatipoğlu, Kerbela olayından da bahsetti. Halk ile yüz yüze gerçekleştirdiği bu tür programların kendisi içinde mutluluk verdiğini belirten Hatipoğlu, vesile olan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’ya teşekkür etti.