İlçe sakinlerinden Hacı Ali Birinci tarafından yaptırılan cami, Cuma Namazı ile birlikte ibadete açıldı. 2005 yılından yapımına başlanan cami, bu yıl içerisinde tamamlanarak, mahalle sakinlerinin ibadet etmesi için açılışı yapıldı.


Hacı Ali Birinci Cami açılışına; Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Bahri Şamat, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı Ali Birinci Cami açılışı, Yeşil Cami İmamı İsrafil Kiracı’nın Kuran Tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen İlçe Müftüsü Bahri Şamat, Hacı Ali Birinci Cami’nin açılışında katkısı olan herkesi dua etti. Son olarak kürsüye gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ 2005 yılından başlanmış camimizde, alt katı tamamlandıktan sonra uzunca zaman ibadet edildi. Daha sonra Hacı Ali Birinci tarafından, caminin geri kalan masrafları üstlenilerek tamamlandı. Camimizi açmak bize nasip oldu. Temelinden itibaren emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra Hacı Ali Birinci Cami; Arnavutköy, Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Bahri Şamat ve Camini yapımını üstlenen Hacı Ali Birinci tarafından kurdele kesilerek ibadete açıldı.