Bir ay boyunca süren Aile Okulu II Eğitim programı, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü-İletişim Uzmanı Leyla GÖK "Adab- Muaşeret" adlı semineri ile son buldu.

İletişim Uzmanı Leyla Gök, seminere gelen vatandaşlara konferans salonunda uyulması gereken kurallardan bahsetti. İletişim Uzmanı Gök, bu kuralların; katılımcıların salona vaktinde gelmeleri, yiyecek ve içecek getirmemeleri, not kâğıdı ve kalem ile gelmeleri, sorularının kısa ve anlaşılır olmasına dikkat edilmesi gerekliliğine değindi. İletişim Uzmanı Gök, insan ve toplum içinde son derece gerekli olan, toplumsal hayatı düzenleyici, güzelleştirici özellikler taşımak ve saygı ve incelik kazanmanın yolunun Görgü Kurallarını bilmek ve uygulamak ile mümkün olacağına vurgu yaptı.

Basit İnsanlar, Basit Konuları Halletmek İçin Gereğinden Çok Zaman Ayırırlar

İletişim Uzmanı Leyla Gök: “Görgüden uzak olmak insanı basitleştirir. Basit İnsanlar, kendilerini överler, küçük dünyalarından çıkmak istemez, boş konuşur ve basit şeylere gülerler. Görgü Kurallarını bilmek, insana ayrı bir güven, üstünlük ve saygı kazandırır, aynı zamanda iş yaşamında fark edilir ve yükseltilir. Bir kişi başarısını %33 kişiliğine , %33 bilgi ve becerisine ve %34 ‘ünü ise görgülü olmasına borçludur” dedi.

İlk İzlenin Her Zaman Önemlidir

İletişim Uzmanı Gök, tanışma ve selamlaşmalarda öncelik sıralarına dikkat edilmesi ve kişinin yüzüne bakılarak konuşulmasını söyledi. Hasta, ev ve iş ziyaretlerinde uyulması gereken kurallardan bahseden İletişim Uzmanı Gök: “Yaygın kullanılan Sosyal Medya ‘ da uyulması gereken görgü kurallarının olduğunu eğer kişi hastalık ve ölüm haberi paylaşım yapmışsa beğenilmemesi ,gerekirse sadece o duruma uygun kısa cümle ile yorum yapılmasını ,her şeye yorum yapmamamız ,beğenmemiz gerektiğini” ifade etti.

Keyifli ve verimli geçen seminerde İletişim Uzmanı Leyla Gök katılımcıların sorularına içtenlikle cevap verdi.