Arnavutköy Belediyesi “Aileye Destek, Eğitime Destek” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasında; üniversiteyi kazanmış ve üniversitede eğitim hayatına devam eden bin 700 öğrencinin ailesine, maddi destekte bulunuyor.

Arnavutköy Belediyesi ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yaptığı eğitim yardımlarının yanı sıra üniversiteyi kazanmış ve üniversite eğitimine devam eden öğrencilerin ailelerine; yardım ederek, eğitime tam destek sunuyor.



Bin 700 Aileye Eğitim Yardımı

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Arnavutköy İlçesi’nden il içi ve il dışında eğitim hayatına devam eden bin 700 üniversite öğrencisinin ailesine, eğitim yardımında bulunuyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından banka hesaplarına yatırılacak yardım desteğinin; ilk ödemesi yapılmaya başlanırken, 2. ödemesi ise Mart Ayı sonunda yapılacak.

Arnavutköy Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen üniversite öğrencilerinin ailelerine destek programında konulma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Aslında yerel yönetim, halkıyla iç içe olan yönetimdir. Vatandaşlar, seçilmişlerle bir arada olmalı ve mutluluklar ile hüzünleri paylaşmalıdır. Arnavutköylüler olarak bizler büyük bir aileyiz. Zor günlerimiz oldu. Bundan sonra güzel günlerimiz olacak. Bugün burada geleceğimizi etkileyecek bir çalışmanın içerisindeyiz. Yavrularımızın geleceğini etkileyecek; ailelerimize ve öğrencilerimize katkısı olacak bir husus için bir araya geldik. Çağ çok değişiyor. Çok ciddi anlamda dünya gelişiyor. Buna bağlı olarak ülkemiz de gelişiyor. Bilgi ve teknoloji çağında, çocuklarımızın çok daha iyi şartlarda yetiştirilmesi gerekiyor. Tabi ki iyi şartlarda yetiştirmek için imkânlar sağlamak ve bu imkânlarla beraber onların daha başarılı olarak hayata atılmalarını temin etmemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Baltacı: “Eğitim Seviyemiz Artırmalıyız”

Başkan Baltacı: “Biz gençlerle yan yana geldiğimiz zaman hep şunu ifade ediyorum. Vakitlerimizi boşa geçirmeyelim. Donanımlı insanlar olarak hayata atılalım. Zira dönem şartları gerçekten acımasız. Bugün Türkiye genelindeki eğitim ortalaması maalesef ortaokul düzeyinde. Bu eğitim ortalamasını mutlaka yükseltmemiz gerekiyor. Mutlaka üniversite bitirmeli ve yetenekli etkin insanlar olarak hayata atılmalısınız diyorum. Bizlerde çocuklarımızın hayata daha iyi atılması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Arnavutköy’de ciddi sayıda genç nüfus var diyen Başkan Baltacı: “ Bu genç nüfusun önemli bir kısmı ortaokul, lise ve üniversitede eğitimlerine devam ediyor. Genç nüfusumuza yapacağımız en büyük yatırım eğitim seviyemizi artırmak olacak. Bunun içinde ilçemizde milli eğitim camiamızı güçlendiriyoruz. Okullarımızın imkânlarını artırıyoruz. Öğrencilerimizin okul eğitimlerine destek verecek, ARGEM eğitim birimlerimizi kurduk. Öğrencilerimiz, okul eğitimlerinin yanında sosyal alanda da kendi becerilerini ARGEM kurumlarımızda geliştirebiliyorlar. Sosyal alanda ve okul derslerine yönelik eğitimlerinin yanında; hem milli hem manevi değerlerimiz öne çıkaracak eğitimler vermeye gayret ediyoruz. ARGEM şubelerimizde on bin kayıtlı öğrencimiz var. 4 bin öğrencimiz ise aktif olarak, ARGEM kurumumuzdan eğitim alıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Baltacı: “ Bu Yıl Eğitim Yardımını Artırdık”

Üniversite okuyan öğrencilerin ailelerine yaptığımız yardımı, bu sene de artırarak devam ettik diyen Başkan Baltacı: “ Birkaç senedir devam ettiğimiz çalışmamızı bu yıl daha nitelikli hale getirdik. Şükürler olsun ben sayıyı görünce mutlu oldum. Çünkü geçen sene biz bin civarında öğrencimize destek olabilmiştik. Çünkü müracaat o civardaydı. Bu yıl çok şükür bin 700 civarında olmuş. Biz de müracaatlara olumlu cevap vermişiz. Demek ki Arnavutköy her geçen gün eğitim anlamında; daha çok gelişen, daha çok eğitimli insanın olduğu yer olmaya devam ediyor” diye ifade etti.

Her şeyin en güzeline çocuklarımızın layık diyen Başkan Baltacı: “ Ama âcizane bir kardeşiniz olarak çocuklarımızı çift kanatlı olarak yetiştirelim. Bir yandan bu dünyasını kurtarırken diğer yandan da ahiretlerini kurtarmak için çalışsınlar. Samimi güzel insanlar olarak; milletine, memleketine, devletine faydalı bireyler olarak hizmette bulunsunlar” diyerek konuşmasını tamamladı.