İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmenler günü programına; Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Mehmet Yorgancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mehmet Dağ, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım öğretmenler günü programında açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, eğitime hizmet adına her müracaat ettiğimizde hatta etmediğimiz hallerde bile bizleri düşünüp her daim yardımımıza koşan sayın kaymakamımıza, yardımlarını hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen ve okullarımızın içerisine yaptığı büyük destek ve katkılarından dolayı sayın belediye başkanımıza; minnet ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

Arnavutköy’e Konut Projesi ve Öğretmenevi

Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlayarak konuşmasına başlayan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Birçok önemli günü kutluyoruz. Hepsi, kendi içerisinde son derece anlamlı günler. Bunlar bazen doğum günleri ve anma günleri oluyor. Ama içlerinde öne çıkanlardan en önemlisi, öğretmenler günüdür. Bu mesleğin ne kadar takdire şayan olduğu bilinir. Bu güzel günün kalıcı olmasını en güzel şekilde kutlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Başkan Baltacı konuşmasına şöyle devam etti: “ Geçtiğimiz yıllarda Arnavutköy’de yaşayan, Arnavutköy’de hizmet veren kamu görevlilerimizin bu bölgeye daha fazla bağlanmaları adına bir konut projesi çalışmamız vardı. Şükürler olsun bir noktaya geldik. Mülkiyet sorununu hallettik. Hadımköy bölgemizde toplu konut alanı içerisinde yaklaşık 750 konutluk bir projenin hayata geçirilmesi konusundaki önümüzdeki engeller kalkmış oldu. Yakında bunun tanıtımı yapılacak. Bir diğer konu ise ilçemize bir öğretmenevi kazandırmak. Burada ilk defa ifade ediyorum. Ama geçmiş yıllardan itibaren çokça dile getirilen bir konuydu. Bu konuyu daha önce milli eğitim müdürlüğü ile konuşup, yapılması konusunda arzu ve isteğimiz olduğunu belirtik. Bu kurumumuzun yapması gereken bir vazife olmamakla beraber, her öğretmenler gününde öğretmenlerimizin bu bölgede kalıcı hale gelmesi, kadro içerisindeki sayının her geçen gün artması gibi bir takım dilek ve temennilerimiz oluyor. Öğretmenlerimizle irtibat kurabileceğimiz bir lokal, öğretmenlerimiz gidip gelebileceği bir öğretmenevi adını ne koyarsak, imkânlar çerçevesinde bu oluşsun diye uğraştık. Ama her halde yine bizim öncülük etmemiz gerekir. Önümüzdeki günlerde ilgililerle beraber yeri teslim ettikten sonra kısa bir süre içerisinde projelendirip, yapımını tamamlayacağımız. İnşallah bir öğretmen evini, Arnavutköy’e kazandıracağız. Öğretmen camiasına böyle bir çalışmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Hayırlısı olmasını temenni ediyor, tekraren öğretmeler gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Arnavutköy Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu; Başta Atatürk olmak üzere bu dünyadan göç eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anarken, öğretmenlerimize en değerli şükran duygularımla saygı duyuyorum diye konuştu.