Arnavutköy Belediyesi tarafından projelendirilen Arnavutköy’ün yeni stadyumunun, ihale aşaması bittikten sonra yapımına başlanacak.

İlçeye modern bir stadyum inşa etmek için kolları sıvayan Arnavutköy Belediyesi, yeni stadyumun proje aşamasını bitirerek, ihale aşamasına geçti.

Yeni Stadyumun Projesi Hazır

Büyük projelerle adından söz ettiren Arnavutköy Belediyesi, ilçesindeki sosyal donatı yatırımları kapsamında Bolluca Bölgesine stadyum yapılmasını planlayarak, plana uygun olarak stadyum ve çevre düzenleme projesi hazırladı.

Arnavutköy Belediyesi bu proje ile; futbol sahasının, tribün ve soyunma odalarının yer aldığı, çevre düzenlemesi ile bölge halkının taleplerine cevap verecek rekreasyon alanlarını barındırmayı hedefliyor. Diğer yandan proje ile genel vaziyet planı kararlarıyla açık alan kurgusunu korumayı ve alanı çevreleyen mahalle dokusunun yaşam şartlarını iyileştirerek, geliştirilmesini de amaçlanarak Bolluca Bölgesine modern bir görünüm kazandırılacak.

1350 Seyirci Kapasiteli Kapalı Tribün

Proje kapsamında yaklaşık 1350 seyirci kapasiteli kapalı portatif tribün yer alıyor. Projede yer alan futbol sahasında gerçekleşmesi hedeflenen karşılaşmaların yoğunluğu gereği dört soyunma odası, kafeterya, hakem soyunma ve dinlenme odaları, kulüp odası, sağlık ve doping odası, yönetici odası, depo ve makine odası, mescit, güvenlik odası, bay, bayan ve engelli tuvaletleri proje de yer alıyor.

Bir kaç ay içerisinde ihalesi gerçekleşecek proje; bittiğinde Arnavutköy, hem yeni bir spor alanı hem de yeni sosyal donatı alanları kazanmış olacak.