Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Arnavutköy Tayakadın Ormanı’nda fidan dikim programı gerçekleştirildi.   

Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle İstanbul'un 9 noktasında milyonlarca fidan dikildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Arnavutköy'de gerçekleştirilen törene katıldı. Vali Ali Yerlikaya’ya, Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı da eşlik etti.

Türkiye'nin 81 ilinde bugün, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle saat 11.11'de eş zamanlı olarak fidan dikildi. İstanbul 'un 9 farklı noktasında gerçekleşen fidan dikimlerinden biri de Arnavutköy'de yapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, buradaki törene katılarak ladin ağacı fidanı dikti.

"Bugün Fidan, Yarın Nefes Diyoruz"

Vali Yerlikaya törende yaptığı konuşmada; "Cumhurbaşkanlığımızın tensipleri ile şenliğimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Cennet vatanımızın dört bir yanında 81 ilimizde, 922 ilçemizde ve güzeller güzeli İstanbul'umuzda aynı anda milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyor, 'Bugün fidan, yarın nefes' diyoruz. Ağaçlandırma Gününü biz başlattık, artık dünya kutluyor. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi için başlatılan kampanyamız, bu yıl 30'u aşkın ülkede sahiplenilen küresel bir seferberliğe dönüştü. Bugün, burada hep beraber; daha yeşil bir gelecek, daha yeşil bir İstanbul için irademizi tekrarlıyor; ileriye doğru büyük bir adım daha atıyoruz." diye konuştu.

“Fidan Dikim Sahasının Arnavutköy’de Olması Bizi Mutlu Etti”

Fidan dikim sahasının özellikle Arnavutköy’de olması bizi mutlu etti diyen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla 11 Kasım, fidan dikimiyle alakalı gün ilan edildi. İnancımız, bu işin sadakayı cariye olduğunu ifade ediyor. Yani fidan dikimi kalıcı bir hayır. Fidan dikimi İstanbul’da 9 ilçede gerçekleştiriliyor. Sayın Valimizin katılımlarıyla biri de Arnavutköy’de yapılıyor. Tabi pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda vatandaşımız katıldı.” diye konuştu.