İSTANBUL, ARNAVUTKÖY Belediyesi Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede iftar sofrası kuruyor. Ramazan’ın bereketini ve manevi atmosferini solumak için bir araya gelen onlarca Arnavutköylü ise, restoran havasında gerçekleştiren iftar sofralarında yerlerini alıyor.

Taşoluk TOKİ Evleri ve Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar sofralarında komşularıyla aynı masalara oturan mahalle sakinleri, Ramazan’ın bereketini doyasıya yaşadı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’nın da aralarında olmasından memnuniyet duyan Arnavutköylüler, kendileri için hazırlanan özel menülerle oruçlarını açtı.

“HALKIMIZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

Orucunu Fatih Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında açan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ise Ramazan etkinlikleri ile ilgili şöyle konuştu:

“Bizim için Ramazan yıllardır çok farklı ve renkli geçiyor. En önemli güzelliği biz her akşam farklı bir mahallede iftarımızı açıyoruz. Hatta eğer iftar yerleri birbirine yakınsa daha fazla mahalleye uğrayarak mahallelimizle birlikte iftar açma şansını elde ediyoruz. Ailece herkes sofralarımızı şenlendiriyor. İkramlarımızı başta hijyen olmak üzere kalite standartlarına uygun hazırlamaya gayret ediyoruz. Adeta bir lokanta ve restoran havasında kurulan sofralarımıza onları davet ediyoruz, onlar da eksik olmasınlar geliyorlar. Temel hedefimiz; birlik ruhunun pekişmesi ve hiç değilse senede bir gün, bir akşam, mahalleli olarak bir araya gelip, birlikte iftar yapmaktır. Onlar her şeyin en iyisine layık. Allah onlardan razı olsun.”

“RAMAZAN BİZİM İÇİN HUZURU İFADE EDİYOR”

Arnavutköy Belediyesi'nin her yıl kurduğu iftar sofralarının kendisini çok mutlu ettiğini belirten 66 yaşındaki İlyas Erkol, Ramazan’ın kendisi için anlamını, “Ramazan bizim için huzuru, güzelliği, imanın tazelenmesi gerektiğini, hatta tüm İslam aleminin huzur ve güzelliğini ifade ediyor. Her sene bu etkinlikler devam ediyor. Belediyemiz elinden geleni esirgemeyip bu sofraları kuruyor, halkımız da sağ olsun teşrif ediyor. Yemekleri çoluk çocuk hep birlikte yiyoruz” sözleriyle ifade etti. Fatih Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında yerini alan 55 yaşındaki Kadriye Kaya ise, Ramazan’ın kendisi için güzellik, birlik ve beraberlik anlamına geldiğini kaydetti.

7 beldenin bir araya gelmesiyle ilçe ilan edilen Arnavutköy, vatandaşlarını, 30 gün boyunca her mahallede ayrı ayrı kurulacak zengin menülü iftar sofralarına davet ediyor.