düzenlenen tiyatro gösterimleri, vatandaşlar tarafından tam not aldı. Arnavutköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro gösterimlerinin yanı sıra Hadımköy KİPTAŞ Kültür Merkezi ve Durusu Kültür Merkezlerinde de çeşitli tiyatro gösterileri sahnelendi.

Çocuklar Tiyatro İle Buluştu

Cumartesi Günü Kültür Merkezi’nde sahne alan Edi ile Büdü çocuk tiyatrosu; Altınlar Ülkesinde yaşayan sevgi, barış ve dostluk içinde herkesle yardımlaşan iki arkadaştır. Bu ülkede herkes birbirini çok sever, birbirine saygıda kusur etmezler. Bir ekmekleri bile olsa komşusuyla paylaşırlar. Ama günlerden bir gün bu ülkeyi kıskanan kötülükler ülkesinin kralı Zamira bu ülkeye gelir. Amacı, Altınlar Ülkesinde bulunan sihirli aynayı eke geçirip dünyanın kralı olmaktır. Ülkeye gelir gelmez Edi ile Büdü’ye rastlar. Edi İle Büdü; tiyatrosever çocuklara, iyilikseverliği en iyi şekilde anlatarak güzel bir hafta sonunu çocuklara armağan etti.

Aynı gün Hadımköy KİPTAŞ Kültür Merkezinde ise Sevimli Orman çocuk tiyatrosu, tiyatroseverlerle buluştu. Ormanda avlanmakta olan aslan kral artık yaşlandığını bahane ederek hayvanları ayağına çağırarak onlardan yemlenmek ister. Sonuçta aciz kalan hayvanlar yine tilkinin kurnazlığı sayesinde bu mağdur durumdan kurtulurlar. Binbir numara ile önce aslanla dost gözüken tilki daha sonra tuzağa düşürdüğü aslanı ortadan kaldırarak tüm ormanın güzelliğini ve barış ortamını sağlayarak bu adaletsiz ve zalim aslandan selamete çıkarlar.

Pazar Günü ise Türk Tiyatrosunun önemli masal kahramanlarından biri olan Keloğlan, yeni macerasıyla karşımıza çıktı. Keloğlan’a çileli anasının böylesine tembellikle ilerleyemeyeceğini söyleyerek onu değirmene gidip buğdayı un yapmasını ister. Değirmenci Baba da böylesine iyi kalpli, dürüst biri olan Keloğlan’a güzel kızını vermeyi teklif eder. Ancak kendisinden tek şartı bir iş sahibi olmasıdır. Bu önemli teklifi alan Keloğlan artık kendisine uygun bir meslek edinmek vaktinin geldiğine inanmıştır. Sırasıyla mahalle esnafını ziyaret ederek onlardan destek almaya çalışır. Manav, kasap, berber yanında çıraklıkla başladığı işlerden yaşadığı komikliklerle birlikte keyif de aldığı bu işler ona ufak tefek harçlıklar kazandırır.

Pazar Günü son gösterim ise Recep Demirkyanak’ın stand up şovu oldu. Günlük hayatta karşılaşılan toplumsal sorunları mizahi bir dille eleştiren Recep Demirkaya Stand Up Gösterisi ile toplumumuzda yerleşmiş çeşitli sorunlara eleştirel bakış açısıyla yaklaşarak yaptığı taklitlerle seyircileri neşelendirdi. Bu güne kadar yurtdışında çeşitli ülkelerde ve Türkiye’nin birçok ilinde gösteriler yapan Recep Demirkaynak ‘’ temiz mizah ‘’ anlayışıyla Arnavutköylülere neşeli dakikalar yaşattı.