Arnavutköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Trafik Eğitim Parkı’nda ilk ders zili çaldı. Belediye tarafından çocuklara özel olarak hazırlanan Trafik Eğitim Parkında; 4. sınıfa giden öğrencilere; teorik ve pratik olmak üzere iki aşamadan oluşan trafik dersi veriliyor.



Arnavutköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Trafik Eğitim Parkı, “Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek” üzere; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilköğretim okullarındaki 4 ve 5. Sınıf öğrencilerine trafik eğitimi vermeye başladı.

Arnavutköy Taşolukta bulunan Trafik Eğitim Parkı, 5.030 metrekare alana inşa edilmiş içerisinde; idari bina, modern sınıflar, yatay ve düşey trafik işaretleri, sinyalize kavşaklar, yaya geçitleri, üst geçitleri içermekle birlikte tamamen çocuklara uygun şekilde dizayn edildi.

Arnavutköy Belediyesi, Trafik Eğitim Parkı’nda, çocuklara uygun Atv’ler ve bisikletler kullanılarak, trafik kurallarına duyarlı ve geleceğe bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefliyor. Uzman eğitmenler tarafından, trafik kuralları teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.