Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara Raporu'nun açıklanmasının ardından Aydın'da bir değerlendirme yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti çok sert sözlerle eleştirdi.

BM'nin Mavi Marmara Raporu'nun İsrail'in politikasını meşrulaştırdığını ileri süren CHP lideri, 'Türkiye ile beraber Gazze de kaybetmiştir. Hükümetin başarısız politikası nedeniyle İsrial'in Gazze politikası daha da keskinleşmiştir. Dünya kamuoyunun büyük desteğine rağmen Türkiye ve Gazze'nin aleyhine çıkan bu rapor Türk dış politikasının en ağır hezimetlerinden biridir.' diye konuştu.

İşte CHP liderinin açıklamalarının satır başları:

BM'nin Mavi Marmara Raporu İsrail'in politikasını meşrulaştırdı.

Türkiye ile beraber Gazze de kaybetmiştir. Hükümetin başarısız politikası nedeniyle İsrial'in Gazze politikası daha da keskinleşmiştir. Dünya kamuoyunun büyük desteğine rağmen Türkiye ve Gazze'nin aleyhine çıkan bu rapor Türk dış politikasının en ağır hezimetlerinden biridir.

CUMHURBAŞKANI BM RAPORU YOK HÜKMÜNDEDİR DİYOR AMA..

Yapılan açıklamalar kamuoyunu kandırmaktan başka bir şey değildir. BM raporu Mavi Marmara baskınını meşrulaştırmıştır. İsrail alacağını almıştır. Sayın Cumhurbaşkanı bu rapor yok hükmündedir diyor ama komisyona bizim niye ü-yemiz var.

Bu rapor dışişleri bakanı açısından yok hükmünde değildir. Bu diplomatik bir garabettir.

Bu raporun kamuoyuna sızdırılmasıyla füze kalkanı projesinin kabulü arasında nasıl bir ilişki var? Aslında siz açıkça milleti kandırıyorsunuz. İsrail'in güvenliğini Türkiye olarak garanti altına alıyorsunuz.

ARAP SOKAĞINDA POPÜLİZM YAPILIYOR

Üzülerek görüyoruz ki Dışişleri Bakanı da Başbakan'ın dümen suyuna gidiyor. Ama bizim bildiğimiz Dışişleri Bakanı itfaiyeci gibidir. Yangın çıkarmaz yangın söndürür. Başbakan Erdoğan Arap Sokağı'nda popülimz yapıyor.

Hükümet kanadından sayın Sanberk'i suçlayan açıklamalar yapılıyor. Seçen talimatlandıran hükümet doğrudan işleri takip eden Dışişleri Bakanlığı kimden şikayetçi oluyorsunuz? Hükümet Gazze Ablukası'nı kendi elleriyle meşrulaştırmıştır.

Şayet İsrail'e bir müeyide uygulayacaksa bu adımların hiç birine gerek yoktu. Şimdi İsrail'in eli hükümetimizce güçlendirildi. Macera arayışları Türkiye'yi bu noktaya getirmiştir. Dış politikayı karanlık delhizlerde yürüten başka bir ülke yok. Siz Türkiye'nin etkinliğini Akdeniz'in sularına gömün muhalefet de sizi alkışlasın. Siz ulusal çıkarlarımızla böylesine acemice oynarken biz sesimizi çıkarmayacağız öyle mi? Tam aksine, bu bizim temel görevimizdir.

SURİYE İLE SAVAŞIN EŞİĞİNE GELİYORUZ AMA PARLAMENTONUN HABERİ YOK

Parlamentoya bilgi vermek demokratik bir mecburiyettir. Suriye ile savaşın eşiğine geliyoruz ama parlamentoya haber verilmiyor.

Ana sorun çözülmeden ne Gazze sorunu ne de Golan Tepeleri sorunu çözülebilir.

AKP hükümetinin popülizm hevesine kurban etti-ği Dış Politikaya bir kez daha dikakt çekmek istiyorum. Sıfır sorun politikası sonrası sorun yaşamadığımız ülke kalmadı. AKP Türkiye'yi sözüne güvenilmez bir ülke konumuna düşürmeye hakkı yoktur. Bu politika elde var sıfır politikasına dönmüştür.