Denizli'de 62 yaşındaki bir anne (Ş.G), tartıştığı 38 yaşındaki oğlu H.G’ye naylon terliğini fırlattı. Bunun üzerine ‘evlat’ polise giderek şikâyetçi oldu.

38 yaşındaki mini mini minnacık yavrucağıza ayağından çıkarıp fırlattığı naylon terlik, 'silah' sayıldı ve anne hakkında 'kasten basit yaralamaya teşebbüs' suçundan 2-5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Terliğin isabet etmediğini ifade eden anne ise “Evladına kızınca terlik atmayan anne var mı?" diyerek kendini savundu.

Şaka gibi ama maalesef gerçek...

Çok şey derdim de neyse keyfimizi bozmayalım işe mütebessim tarafından bakalım.

Adı: Ateşlemesiz silahlardan Anne terliği. Bu hafif topuklu, düşük maliyetli ve ortopedik, satışı-alışı yasal, ekonomik ve işlevsel silahlar ev içi savunma sanayiinde "Kabahat güdümlü çocuksavar" olarak bilinmekte.

Kalibre: 35-42 numara.

Şarjör kapasitesi: Tek atımlık, iki atımlık (terliğin öteki teki), anne terlik ikmali yapabileceği noktalara yakınsa (ayakkabılık) çok atımlık.

Ateşleme hızı:Annenin sinir katsayısı ve iç basınçla doğru orantılı. Kıvrak bir ayak bileği hareketiyle ayaktan ele geçirilen terlik, taaa salonun öteki ucuna uçup haylazın kafasında ya da poposunda "paat"layabilir.

Menzil: Veledin ebatlarına, iç ve dış mekana göre değişken. Anne 360 derece dönebildiğinden, elindeki terlik de o kadar dönebilir. O şirin terliklerin fiyonk, toka, pul, nakış kısımlarında ısı sensörleri mevcuttur. Sinirli bir annenin elinde çocuğu vurana kadar havadan kovalayan inter galaktik bir füzeye dönüşebilir.

Caydırma amaçlı ve bazen de acı vermeye yönelik uçuşlar yapan bu silahın uzun menzilli atışlarından kurtuluş imkânsızdır. Yani yerde dolma saran anne, mutfak kapısından "geliyorum ben orayaa!" diye bağıran anne, camdan "Çabbıııkk eve!" diye seslenen anne uzun menzilde saliselik atışla terliğini iki kaşın arasına çakabilir...

Tahrip gücü: Hedef genellikle sırt ve belden, nereden geldiğini anlamaya fırsat bulamayacak kadar meşgul olduğu durumlarda ise (çekmece kurcalama, kibritle oynama vb.) genellikle kafadan isabet alır. Ergenlik çağı bunalımları ve sonrasında tahribat yüksektir. Salonu terk esnasında anneye sokuşturulan laf, terliğe itici güç kazandırır... Falsolu atışla beyincikten, koşarak kaçılsa da koridorun köşesinden sektirerek belden vurulabilinir. Ölümcül olmasa da hedefin yakıt deposuna isabet, aç parantez mide, hedefi yere indirir. Balistik incelemelerde beş kardeşin ayak versiyonu tespit edilir. Darbe güçlü ise ayak numarası da...

Şiddete tabii ki “hayır” ama korkarım yakında cimcirik, beş kardeş ve 'kaş göz fırçası’na da ciddi cezalar gelecek…

Onca sapık, tecavüzcü, vatan haini sokaklarda dolanır, masum gösterilmeye çalışılırken ..

Ninem diyor ki: Ana ata, önünden geçmek hata.