Almanya’da her geçen gün sayıları artan ve Alman vatandaşlığına geçen insanlarımızın önemi politikada yavaş yavaş hissedilmeye başlandı. 

ALMANYALI TÜRKLERİN OY VERME EĞİLİMLERİ 

Bu konuda ilk araştırmaları benim önderliğimde 90’lı yıllarda yapmıştık.  Almanyalı Türklerin %64 oranında Sosyal Demokrat Parti’ye oy verdiği ortaya çıkmıştı. Daha sonra bu oran azalmaya başladı. Diğer partilerde bu oylardan pay almaya başladılar. Bu yıl 27 Eylül’de gerçekleşecek olan genel seçimler yalnız Almanya için değil, bu ülkede yaşayan Türkler, AB ve Türkiye içinde önemli. 

ARMİN LASCHET’İN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Angela Merkel ilk başlarda Türkiye’nin tepkisini çeken bir başbakanken, daha sonra bütün dünyanın olumlu baktığı, Türklerin de sevmeye başladığı bir lider oldu. Politikadan çekildikten sonra partinin başına geçen Armin Laschet büyük bir uğraştan sonra dün kendi partisinin yönetim kurulunun oylamasında geçerli 46 oyun 31’ni alarak artık Başbakan Adaylığını pekiştirdi. Malum Hristiyan Sosyal Birliği’nin lideri Markus Söder’de buna saygı göstereceğini belirtiyor. Yeşillerin yeni adayı ve SDP’nin Başbakan Adayı Olaf Schölz’e karşı savaşa girecek. 

ALMANYALI TÜRKLER LASCHET’İ DESTEKLEYECEK

Uzun zamandır tanıdığım ve hakikaten kaliteli bir insan olarak politikaya da ağırlığını koymuş olan Armin Laschet’in bu seçimlerde başbakan olabilmesi için Almanya’da bir çağrı yaptım. Bu çağrıya ülkede önemli Türk kökenli liderleri hemen evet dediler. Bu çağrı duyulduğu zaman her geçen gün TAVAK Vakfını daha çok kişinin “ben de bu olayı desteklemek istiyorum mesajları” geldi. Şu anda 21 kişiyle başlayan fakat sayısı bu sabah 30’a varan Almanyalı etken Türk, Armin Laschet’in Başbakanlığını destekliyor. Armin Laschet bu seçimlerde Başbakan Adayı olarak bence kazanacak. Her ne kadar Yeşillerin son aylarda oy oranı anketlerde artsa da halkın sevgisine mazhar olan Armin Laschet’i Başbakan olarak göreceğiz. 

LASCHET ALMANYALI TÜRKLERİN SEVGİSİNİ KRV BAŞBAKANI OLARAK KAZANMIŞTI

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı olan Armin Laschet, özellikle bu eyalette ilk defa Uyum Bakanı olarak da göçmenleri kucaklayan bir portre çizmişti. Evet, Almanyalı Türk kökenliler bu seçimlerde kıl payı da olsa Alman Başbakan Adayı’nın seçilmesinde etken olacaklar. Bu önemli bir gelişme. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diyen Türk kitlesi, Avrupa’nın dinamo ülkesinin de başbakanını seçtirme konusunda ağırlığını koyuyor.