Türkiye'nin ilk uzun metrajlı animasyon filmi 'Allahın Sadık Kulu: Barla' yarın vizyona giriyor.

Filmde Bediüzzaman Said Nursi'nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan 1927–1934 yılları arasındaki Barla hayatına bakan kısmı ele alınıyor.

'Motion capture' tekniğiyle Türkiye'nin ilk uzun metraj animasyon filmi olma özelliğini taşıyan "Allah'ın Sadık Kulu: Barla" filminin galası bu akşam TİM-Maslak Show Center'da yapılacak. Yapımcılığını Fatih Gök'ün, yönetmenliğini Esin Orhan'in yaptığı 'Allah'ın Sadık Kulu: Barla' animasyon sinema filmi Ser Film yapımı olarak yarın Türkiye sinemalarına aralık ayında da dünya sinemalarında seyircisi ile buluşacak.

Filmde, Said Nursi’nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan 1927 – 1934 yılları arasındaki Barla hayatına bakan kısmı ele alınıyor. 'Barla fedakarlarının, devrin sert esen rüzgarlarına karşı onurlu duruşları animasyon diliyle anlatılıyor. Yaşanmış hadiselerden hareketle, özellikle o günlerin hanım kahramanlarının da bu harekete katkıları anlatılıyor. Yokluklar içinde bile, inancın ve azmin nasıl destansı aksiyonlar ortaya koyabileceği gösteriliyor.