Patlamaya neden olan bombanın el yapımı olduğu ve polislerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldığı anlaşıldı.

Olay bugün saat 15.20'de sıralarında meydana geldi. PKK terör örgütü yandaşları, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Dağlıoğlu Mahallesi Obalar Caddesi üzerinde biraraya gelip, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Son dönemde her pazar günü bu tür eylemler yapan PKK terör örgütü yandaşlarının korsan gösterisine, bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) eşliğinde müdahale etti.

UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATTILAR

Polislere havai fişek ve taş atarak saldıran grubu kovalayan çevik kuvvet polislerinin geçişi sırasında jandarma karakolunun çevre duvarının yanındaki moloz ve çöp yığını içine bırakılan bomba, büyük gürültüyle patladı. Olay yerinde çevik kuvvet polisleri Ali Şener, Yunus Emre Önderci, Veli Ataşçı, İbrahim Yılmaz, ile Mehmet Hatip Arslan ve Mehmet Dağtekin adlı 2 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılar, polisler tarafından hemen çağrılan ambulanslara alındı ve Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet, Adana Devlet, Numune ve Balcalı hastanelerine kaldırıldı. Patlamada yaralanan polislerden 2'sinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bombanın patladığı bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi gönderilerek bölgeye giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Terör örgütü yandaşları ara sokaklarda gösterilerini devam ettirirken, başka bomba olma ihtimaline karşı sinyal kesici jammer cihazları konuşlandırıldı, elektrikler kesildi.

VALİ COŞ'UN AÇIKLAMASI

Patlamanın ardından yaralı polislerin kaldırıldığı hastanelere giden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yaralılar hakkında bilgi aldı. Vali Coş, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, "Yasadışı gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerimizin çalışması sırasında jandarma karakolu diye bilinen binanın çevre duvarının dibine konulan el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 2'si sivil vatandaş, 5'i çevik polisi olmak üzere 7 kişi yaralandı. Yaralı polislerimizden 2'sinin durumu ciddi. Diğerleri ayakta tedavi görüyor. Olayla ilgili, güvenlik kuvvetlerimiz ve Cumhuriyet Savcımız çalışmalarını başlattı. Gereği yapılıyor" dedi.

Patlamada yaralanan polis memurlarının isimlerinin Ali Şener, Yunus Emre Önderci, Veli Ataşçı, İbrahim Yılmaz, sivillerin de Mehmet Hatip Arslan ve Mehmet Dağtekin olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bombalı saldırıda 5 polis memurunun yaralandığını bildirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada: 'Saat 15.00'da merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi'nde terör örgütü PKK/Kongra-Gel yandaşları tarafından gerçekleştirilen korsan gösteriye müdahalede bulunuldu. Bu sırada göstericiler tarafından Obalar Caddesi üzerinde, Seyhan Jandarma Komutanlığı duvarının dibindeki çöp yığını içerisine konulan patlayıcının patlaması neticesinde 5 polis memuru yaralandı' denildi.

Balcalı Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı polislerden Veli Ataşcı'nın beyninde ve akciğerinde ödem oluştuğu ve bir gözünü kaybetme riski bulunduğu, Ali Şener'in sağ kol ve sağ ayak bileği ile sağ kasığından yaralandığı, İbrahim Yılmaz ile Mustafa Kaya'nın da bomba içerisine konulan çiviyle yaralandığı ve kulaklarında çınlama olduğu bildirildi. Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı polis memuru Yunus Emre Önderci'nin de bomba içerisine konulan çiviyle yaralandığı açıklandı. Öte yandan, patlamada yaralan vatandaşlar Mehmet Dağtekin ve Mehmet Hasip Aslan'ın da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.